Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javna nabava

Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

Uhićen Darinko Dumbović - 1
Uhićen Darinko Dumbović - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Poduzetnici su mlađem Dumboviću osigurali poslove vrijedne 1,4 milijuna eura.

Građevinski poduzetnik Zlatko Zagorac priznao je na zagrebačkom Županijskom sudu da je u dogovoru s bivšim petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem prepuštao poslove s gradom Dumbovićevu sinu Darku te je sporazumno osuđen na 11 mjeseci rada za opće dobro.

Kako se doznaje na sudu, Zagorac je u srijedu, uz dobrotvorni rad, osuđen i na sporednu novčanu kaznu od 50.000 eura.

Zamjenica v. d. ravnatelja Uskoka Snježana Marjanović izvijestila je da je nakon sjednice optužnog vijeća zakazan novi termin na kojem će se odlučivati o osnovanosti optužnice u odnosu na preostale okrivljenike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Na prošloj sjednici optužnog vijeća, održanoj 9. travnja, građevinski poduzetnik Goran Norković također je priznao da je u dogovoru s bivšim petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem prepuštao poslove s gradom Dumbovićevu sinu Darku te je sporazumno osuđen na sedam mjeseci rada za opće dobro. Uz to, Norković je osuđen i na novčanu kaznu od 7000 eura.

Darinka Dumbovića optužnica tereti da je, od listopada 2019. do svibnja 2021. kao gradonačelnik Petrinje, dogovorio sa svojim sinom kao stvarnim voditeljem tvrtke u kojem je osnivač bila njegova supruga da će u okviru svojih gradonačelničkih ovlasti osiguravati dobivanje unosnih poslova od Grada Petrinje.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!"

Poduzetnici su osigurali mlađem Dumboviću poslove vrijedne 1,4 milijuna eura 

Otac i sin Dumbović, stoji u optužnici, dogovorili su s Dejanom Dobrečevićem, Zlatkom Zagorcem i Goranom Norkovićem da će njihove tvrtke u postupcima javne nabave, a koji su od interesa za mlađeg Dumbovića, podnositi ponude te po njihovu odabiru prepustiti izvođenje radova tvrtki gradonačelnikova sina.

Tako su u postupcima nabave radova u četiri navrata najprije odabirane ponude Dobrečevića, Zagorca i Norkovića, koji su potom, sukladno prethodnom dogovoru s Dumbovićima, prepuštali izvođenje radova tvrtki Darka Dumbovića.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica

Tvrtka Darka Dumbovića, prema optužnici, izvela je i naplatila prepuštene radove, pri čemu su Dobrečević i Zagorac, sukladno dogovoru, sačinili dokumentaciju kojom su prikrili sudjelovanje tvrtke gradonačelnikova sina. Na taj su način, naglašava Uskok, osigurali tvrtki Darka Dumbovića dodjelu poslova u vrijednosti od 1,4 milijuna eura.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je u veljači prošle godine podiglo pred sisačkim Općinskim sudom optužnicu protiv Ivana Dumbovića, također sina bivšeg petrinjskog gradonačelnika, kojom ga tereti za iznudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene