Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Hrvoja Krešića

Plenković ima jasnu većinu? "Sve je bliže brojci 76, a čini se da mu je jedno jako važno"

Aktualni politički trenutak nakon parlamentarnih izbora u kojem još nije sastavljena većina u Dnevniku Nove TV komentirao je reporter Hrvoje Krešić.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić komentirao je posljednje novosti oko slaganja većine za sastav Vlade te je ocijenio kako sve ide prema tome da se može zaključiti da Andrej Plenković ima 76 ruku

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

Pročitajte i ovo Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti"

"Sve ide prema tome, i nakon izjava u Vukovaru nakon proslave Dana Grada Vukovara, i razgovora koji su se vodili negdje na rubu između predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta. Sve se bliži toj brojci od 76. Znamo koje su bile najveće prepreke tom dogovoru, očito su se tražili neki načini kako da bude vuk sit i ovce na broju, da mogu predstavnici DP-a reći da su se nekako uspjeli ograditi od SDSS-a, a da ih Plenković opet na neki način zaštiti. Matematika je jasna, 61 mandat HDZ, 13 DP, Vesna Vučemilović vjerojatno će biti u toj nekoj većini, i ostaje jedna ruka, dakle manjinci od kojih bi dio mogao biti formalno za, dio suzdržan", rekao je Krešić. 

Pročitajte i ovo Besplatna sljemenska žičara - 1 Svi na Sljeme Zagrepčani napokon dočekali i taj dan: "Odlična inicijativa, ali ne bi bilo loše još nešto"

Istaknuo je kako se čini da je Plenkoviću važno da predstavnici srpske nacionalne manjine ne ostanu izolirani. 

"Ono što smo uspjeli iz različitih neformalnih izvora saznati, čini se da je Plenkoviću jako važno da ne ispadnu pripadnici srpske nacionalne manjine i njihovi politički predstavnici u Saboru na neki način izolirani i potpuno usamljeni. Zato mislim da možemo očekivati još jednog ili dvoje predstavnika manjinaca koji će im praviti društvo, u toj nekoj tobože neutralnosti. Ne bi me iznenadilo da to bude Furio Radin, ali nisam potpuno siguran da će oni formalno biti članovi oporbe kad krene cijela priča, kad se izglasa Vlada, predsjednik Sabora", rekao je Krešić u Dnevniku Nove TV. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene