Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol nebrige

Jedina cesta prema Srđu je proširena, ali tek djelomično: Stari problem još čeka rješenje

Aktualno Galerija Cesta prema Srđu - 1 Cesta prema Srđu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Consuelo, Bosanka Consuelo, Bosanka Foto: DNEVNIK.hr Velibor Puzović, predsjednik mjesnog odbora Bosanka Velibor Puzović, predsjednik mjesnog odbora Bosanka Foto: DNEVNIK.hr Cesta prema Srđu - 2 Cesta prema Srđu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Cesta prema Srđu - 3 Galerija 1/7 >>
Grad Dubrovnik proširio je dio uske ceste koja vodi prema brdu Srđ. Kako ona sada izgleda provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Više od desteljeća stanovnici Bosanke čekaju pristojnu cestu do svog naselja. Konačno su dočekali dio - novih 640 metara.

"Odlična je cesta, bolja nego je bila...", zadovoljan je stanovnik Bosanke Tonći. "Nešto je lakše, ali nije to još kako treba...", malo je oprezniji Consuelo. "Nešto se pokrenulo, pa vidjet ćemo dalje što će biti", smatra Mirjana.

"Ne vidim da je nešto puno bolje, možda 40 posto", ocijenio je Denis dok je Petar ipak zadovoljniji: "Odlično, dosta je lakše."

Dnevnik Nove TV više je puta izvještavao o obećanjima i planovima oko ove ceste, koja ni sada nije dovršena i koja je dokaz kako izgledaju neriješni imovinskopravni odnosi u praksi.

Na 640 metara novouređene ceste na nekim djelovima jednostavno nije došlo do proširenja upravo zbog imovinskopravnih osoba. No iz Grada uvjeravaju da će to riješiti do kraja godine i proširiti cestu.
 
"Ovdje sudjeluje 21 vlasnik tako da treba dobiti suglasnost svih ljudi, sada Grad radi na tome, mi iz Mjesnog odbora, kao i svi ljudi s Bosanke, pomažemo da dobijemo suglasnost i za taj dio", rekao je predsjednik MO-a Bosanka Velibor Puzović.
 
Pročitajte i ovo Omiš sve popularniji - 1 HGSS upozorava Sezona je otvorena i omiške stijene već su prepune penjača svih uzrasta: "Teren je zahtjevan, a oni si žele kratiti put"

Radi se o jedinoj cesti koja vodi prema Srđu, koji je s godinama postao glavna atrakcija grada uz Zidine i Lokrum. Ljeti njome prođu tisuće vozila jer svi žele dobiti najljepši pogled na grad i naljepše uspomene iz Dubrovnika.

"Savršeno je, nevjerojatne fotografije i nevjerojatno mjesto", rekao je turist iz Bugarske.

"Vidite otoke, brodove, stari dio grada, drugačija perspektiva. Sve je plavo, predivno", objasnio je što ga posebno privlači Tommy iz Irske.

Još će se jednu ljetnu sezonu na dijelovima ceste vozila jedva zaobilaziti na cesti širokoj tek oko dva metra.

"Ovo nije cesta, a i dolje je opet problem uključiti se na magistralu", rekao je Ivan.

U ljeto 2024. opet se iz Grada čuju obećanja o tome kako se kompletna sanacija ceste do tvrđave na Srđu planira početkom iduće godine, a s konzervatorima se kreće u razgovore o lijevom skretaču s magistrale, točke koja je velik rizik u prometu na Jadranskoj magistrali.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene