Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"doma smo!"

Piloti Rafalea nisu skrivali emocije: "Javljanje na hrvatskom, to je bilo jednostavno - glas malo zatitra"

Aktualno Galerija Pilot Pilot Foto: Vijesti u 17 Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Foto: Vijesti u 17 Rafale - 1 Rafale - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Rafale - 2 Galerija 1/4 >>
Šestorica pilota koji su francuske lovce doveli u Hrvatsku itekako će pamtiti ovaj let. Pred kamerama emocije nisu skrivali.

"Jako lijep dan, jako lijep osjećaj. Vremenske prilike možda nisu bile idealne, ali sve skupa prekrasno, nemam što reći. Kad dođeš doma i kad vidiš ovakav broj ljudi koji te čekaju. To je dobro. Ogroman ponos i hvala bogu da smo stigli doma, da smo ušli u Hrvatsku. Ne znam jeste li čuli javljanje na hrvatskom, to je bilo jednostavno - glas malo zatitra, e doma smo, konačno!", kazao je jedan od pilota.

Francuska obuka na Rafalima bila je zahtjevna. Razloga za sreću ima i zapovjednik ratnog zrakoplovstva s obzirom na to da su kraju priveli najskuplji vojni posao težak više od milijardu eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

"Rijetki su trenuci u karijeri časnika, pilota, zapovjednika kao što je ovaj današnji i naravno da sam vjerojatno najsretniji zapovjednik od svih mojih prethodnika, koji ima ovakvu čast da bude u fotelji zapovjednika kad dođu ovako moćni avioni, obučeni piloti, spremni tehničari. Oni su još sretniji od mene, oni će uživat sljedeća desetljeća. Ono što ovaj avion nudi jednu potpuno novu dimenziju, potpuno novi kontekst koji će otvarati prilike u obuci, u vježbama, a jednog dana, nadam se i u nekakvim opearcijama", rekao je general bojnik Michael Križanec reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Rafalei stigli u Hrvatsku Iz minute u minutu Što je Hrvatska kupila za više od milijardu eura? Najubojitije im je oružje raketa METEOR

Dodao je kako za ove avione i pilote noć, dan i loše vrijeme ne čine nikakvu razliku.

"To je sad jedna apsolutno velika prednost na MIG 21", kazao je Križanec.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene