Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija u tijeku

FOTO Aktiviralo se klizište na Pantovčaku, zatvoren dio ceste: "Situacija je alarmantna"

Aktualno Galerija Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Ivana Kopčić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 2 Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 2 Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 3 Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 3 Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 4 Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 4 Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL +2 Aktiviralo se klizište na Pantovčaku - 5 Galerija 1/7 >>
Ponovo se aktiviralo klizište na Pantovčaku.

Na zagrebačkom Pantovčaku ponovo se aktiviralo klizište, zbog čega je kod ulaska u Predsjedničke dvore za sav promet zatvoren dio ceste. Na fotografijama s mjesta događaja može se vidjeti da je u tijeku sanacija klizišta te da je dio asfalta puknuo.

O stanju na terenu je izvijestila reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

"Situacija je alarmantna. Kiša je padala tijekom cijele noći, voda se nakupljala, a u jednom je trenutku cesta popustila i voda je krenula izvirati. Nakon toga pukle su i hidrantske cijev. Zbog prevelikog pritiska ovo područje nije moglo izdržati i došlo je do skoka od otprilike 10 metara. Tako se aktiviralo klizište na Pantovčaku", objasnila je.

"Zbog sigurnosti i sanacije dio ulice je zatvoren na neko dogledno vrijeme. Građani će, poručuju iz Grada Zagreba, morati ići nekim okolnim putevima", dodala je.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Klizište na Pantovčaku zadnji se put aktiviralo 6. ožujka, nakon čega je Ured predsjednika Republike Hrvatske o svemu obavijestio nadležne gradske službe te se s hitnim radovima krenulo pet dana kasnije.

"Za sanaciju klizišta unutar ograde u tijeku je provođenje istražnih radova kako bi se definirala veličina zahvata i izrada projekta hitne sanacije novonastalog klizišta. U međuvremenu će se na pukotini postaviti zaštitni najlon kako ne bi došlo do daljnjeg prodiranja vode s površine", objavili su tada iz Grada.

Pročitajte i ovo Projekt obnove - Stara Vlaška - 5 Miču ono što mnogima smeta VIDEO, FOTO Dio samog središta Zagreba dobit će novo lice: Objavili kako će izgledati

Međutim, pokazalo se da je situacija na klizištu u predsjedničkom kompleksu puno ozbiljnija nego se u prvi tren činilo. Ovo je klizište staro 15 godina koje se ponovno aktiviralo i zbog kojeg je tlo propalo oko metar i pol, a stradale su rampa na glavnom ulazu i nadstrešnica.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je rekao da će Grad Zagreb izdvojiti koliko je god potrebno da bi se klizište saniralo budući da se radi o pitanju javnog interesa, ali još nije utvrđeno koliko je radovi koštati i trajati.

"Neke metode stabilizacije klizišta mogu zapravo još i pogoršati stvar, tako da su angažirani različiti stručnjaci koji na tome rade. Svi najveći stručnjaci za klizišta rade na tome", ustvrdio je Tomašević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene