Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalni festival fileka

S'tripp day by Bicko: 6. festival fileka reinterpretira tradicionalna jela na način da ključna namirnica u svakom jelu postaju – tripice

PR
PR Foto: PR
Zaljubljenici u fileke / tripice / škembiće ili vampe imat će priliku kušati pet autorskih jela od janjećih i junećih tripica u isto toliko sljedova.

Iako Talijani znaju za 'sabato trippa', što znači kako je subota dan za tripice ili fileke, u Bicku preferiraju fileke petkom. Zapravo, ne samo fileke nego cijeli festival u čast namirnice koja se ili ne jede ili – obožava. Ukoliko se ubrajate u ovu drugu skupinu, rezervirajte datum (ali i mjesto!) u restoranu Bicko za petak, 28. listopada 2022., od 18 sati. Jer su upravo tamo i tada počinje 6. tradicionalni festival fileka – S'tripp day by Bicko.

Zaljubljenici u fileke / tripice / škembiće ili vampe imat će priliku kušati pet autorskih jela od janjećih i junećih tripica u isto toliko sljedova. Večera Janjeće i juneće tripe na ovak' i onak' reinterpretira tradicionalna hrvatska jela na način da ključna namirnica postaju upravo fileki. Večer će započeti toplim varivom s janjećim filekima, bobom i raštikom, nakon čega u tanjure stiže njezino veličanstvo sarma od junećih fileka s pireom. Češnjovka s janjećim filekima, koja je napravljena samo za ovu priliku, bit će poslužena s dinstanim zeljem i restanim krumpirom. Gravče na tavče ste vjerojatno već jeli, no u kombinaciji s junećim filekima, bit će vam prvi put. I za kraj večere kušat ćete bučnicu s janjećim filekima.

PR PR (Foto: PR)

Svaki slijed prati i čaša vrhunskog baranjskog vina ekološke proizvodnje hvaljene vinarije Zlatno Brdo iz Zmajevca. U čašama će se tako naći Graševina 2020., Graševina 2018. (Decanter 2022. BRONZE), Cabernet Sauvignon 2017. i Gold Cuvee (Decanter 2022 GOLD). Kroz gurmansku večer vodit će vas ostrašćeni tripofil Domagoj Jakopović Ribafish kojeg o filekima možete pitati sve što ste ikad htjeli znati.

Cijena večere od pet sljedova jela s vinima iznosi 275 kn, a rezervacije se mogu napraviti u samom restoranu Bicko (Karlovačka cesta 24, Zagreb) ili putem Facebook stranice Restoran Bicko (porukom u inbox, te uplatom kotizacije u restoranu do 14h na festivalski dan).

PR PR (Foto: PR)

Posebna ponuda za goste festivala jesu i špek fileki za van po cijeni od 45 kn (7,5 dcl), te janjeće tripice za van po cijeni od 50 kn (7,5 dcl). Jer njihovim obožavateljima, fileka nikad nije dosta!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene