Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznad 6,0 prema Richteru

Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan

Potres na Tajvanu
Potres na Tajvanu Foto: Afp
Tajvan je ponovno pogodila serija potresa iznad 6 prema Richteru manje od mjesec dana od posljednjih potresa.

Tajvan su u utorak rano ujutro po lokalnom vremenu zatresli potresi magnitude 6,3 i 6,0 prema Richteru, priopćile su vlasti, nakon niza manjih podrhtavanja prethodnog dana.

Potres magnitude 6,3 prema Richteru dogodio se na dubini od 5,5 kilometara, priopćila je Središnja meteorološka uprava.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje

Epicentar je bio oko 17,2 kilometra jugozapadno od okruga Hualien u istočnom Tajvanu. Prethodio mu je potres magnitude 6,0 prema Richteru, na dubini od 10 kilometara.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. IZ MINUTE U MINUTU Plenković kaže da su oni najbolji izbor. Stigla snažna poruka: "Ogadit će ljudima politiku, a HDZ je tu najmanji problem"

Potres na Tajvanu Potres na Tajvanu Foto: Cropix

Potrese su snažno osjetili stanovnici Taipeija, glavnog grada Tajvana. Počevši od ponedjeljka navečer, Tajvan su pogodili deseci plitkih potresa sa središtem oko Hualiena, uključujući i potres magnitude 5,9.

Pročitajte i ovo Izbori za Europski parlament, ilustracija - 4 Pitali smo vas Koga biste radije poslali u Bruxelles – Plenkovića ili Milanovića? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Nema izvještaja o žrtvama u posljednjim potresima, priopćila je rano u utorak po lokalnom vremenu Nacionalna vatrogasna služba.

Ovu je otočnu državu početkom travnja pogodio potres magnitude 7,2, usmrtivši najmanje 17 ljudi. Posljednja žrtva pronađena je sredinom mjeseca u gradu Hualienu, u blizini epicentra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene