Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos protivljenju SAD-a

VIDEO Ukrajina dronovima pogodila rusku rafineriju nafte: "10 letjelica je izazvalo velik požar"

Rafinerija nafte u Krasnodaru
Rafinerija nafte u Krasnodaru Foto: X
Ukrajina je bespilotnim letjelicama pogodila i oštetila rusku rafineriju nafte u regiiji Krasnodar, unatoč zahtjevima SAD-a da to ne čini.

Rafinerija nafte u Slavjansku u ruskoj regiji Krasnodaru bila je prisiljena obustaviti neke operacije nakon što je oštećena u napadu ukrajinskih dronova, citirala je u subotu državna novinska agencija TASS izjavu uprave rafinerije.

Na nekim mjestima u pozadini bojišnice Ukrajina je sustavno gađala objekte ruske energetske infrastrukture - unatoč tome što SAD zahtijeva da to ne čini - u pokušaju da poremeti rusko gospodarstvo, a time i njezinu sposobnost da financira svoje ratne napore.

Ukrajinski obavještajni izvor rekao je Reutersu da je Ukrajina rano u subotu bespilotnim letjelicama napala rafinerije nafte Ilski i Slavjansk u ruskoj regiji Krasnodaru, izazvavši požare u postrojenjima.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje

Isti izvor je rekao da su ukrajinske bespilotne letjelice tijekom noći također gađale vojni aerodrom Kuščevsk u istoj regiji.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su ruske postrojbe protuzračne obrane uništile 66 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad područja Krasnodara, te još dvije iznad poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Vruća situacija HDZ-ov koalicijski partner poslao još jednu poruku DP-u: Problemi na vidiku ili priprema terena?

"Rad rafinerije (Slavjansk) djelomično je obustavljen. Točno 10 bespilotnih letjelica uletjelo je izravno u rafineriju, izbio je jak požar. Moguće je da postoji veća šteta", rekao je Eduard Trudnev, direktor sigurnosti u Slavjansk ECO Group, koja upravlja postrojenjem, citirao je TASS.

Ranije u subotu, Roman Siniagovskij, dužnosnik lokalne vlade u Slavjansku, rekao je na svom službenom Telegram kanalu da skladišni spremnici rafinerije nisu oštećeni, ali da je pogođen destilacijski toranj.

Rekao je da je požar izazvan napadom ugašen i da nitko nije ozlijeđen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene