Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na izlet u Veneciju uz ulaznicu

Na izlet uz ulaznicu: Je li Venecija pronašla rješenje za previše turista?

Venecija je krenula s naplatom ulaza. Pa ako želite na jednodnevni izlet u Veneciju za ulaz morate izdvojiti 5 eura. Riječ je o probnom razdoblju, ali cilj je dugoročno smanjenje gužvi najpopularnijim danima. Uhvati li vas kontrola bez karte slijedi kazna. A kako je protekao dan i je li ovo ključ kvalitetnijeg turizma iz Venecije je uživo javila reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Prvi dan kontrola na ulasku u sam grad dočekale su nas gotovo neprimjetne kontrole. Ni nas nisu pitali imamo li jednodnevnu ulaznicu, koju smo, naravno, kupili", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV. 

"Cilj ovog je smanjiti broj posjetitelja, i to onih jednodnevnih i nekako ih probati motivirati da u grad počnu dolaziti u neke manje popularne termine. Ovo nije jedina mjera kojom je Venecija htjela smanjiti broj gostiju i same gužve, ali na onim najzanimljivijim točkama u gradu one su i danas prisutne", javlja Katarina Jusić Mezga te dodala kako se procjenjuje da je u četvrtak Veneciju posjetilo oko 8000 turista, a tijekom  prošle godine oko 20 milijuna turista.

Pročitajte i ovo Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata

Od toga je btel polovica njih prespavala je u smještaju u samom gradu.

U nedjelju 28. travnja u Veneciju dolazi Papa Franjo, a hodočasnici koji dolaze samo taj dan također moraju imati ulaznicu za grad. Tako će biti do sredine srpnja kada bi se trebali vidjeti "hoće li ova pilot mjera dala rezultate i je li to ključ kvalitetnijeg turizma i hoće li je preslikati neki, turistima prenapućeni gradovi, poput Dubrovnika", zaključila je reporterka Dnevnika Nove TV. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene