Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika greška

Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Screenshot
Screenshot Foto: DNEVNIK.hr
Poznati odvjetnik Borivoje Borović smatra kako bi smrt brata jednog od okrivljenika za ubojstvo 2-godišnje Danke moglo cijelu istragu odvesti u slijepu ulicu.

Borivoje Borović, jedan od najpoznatijih srpskih odvjetnika istaknuo je zabrinutost da će nasilna smrt Dalibora Dragijevića cijeli slučaj ubojstva malene Danke dovesti u pitanje. Postoji mogućnost da će svi osumnjičeni sada tvrditi da su svoje izjave u policiji dali pod pritiskom torture službenika.

"Mora postojati zapisnik sa saslušanja osumnjičenog (Dalibora Dragijevića) i mora se znati koji su ga inspektori ispitivali kada je umro. To je također teško ubojstvo i ti ljudi bi već trebali biti u pritvoru. Bojim se da je tom smrću, taj slučaj strašnog ubojstva djevojčice, doveden u slijepu ulicu jer bi osumnjičeni mogli promijeniti svoje iskaze na sudu i tvrditi da je policija od njih iznudila priznanje.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Policija je trebala pribaviti dovoljno materijalnih dokaza, prije svega bioloških tragova, a ne pribjegavati iznuđivanju priznanja od osumnjičenih", kazao je Borović za Novu.rs.

Odvjetnik je također naglasio kako je prvi problem koji je utjecao na istragu bilo miješanje političara. Prvi koji je obznanio vijest kako je Danka Ilić ubijena bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Borović smatra kako je svojim obraćanjem Vučić, kao laik, usmjerio policiju i istragu u jednom pravcu.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

"Političari su laici koji se oglašavaju o tim stvarima i to se ne bi smjelo događati. Također, niti policija ne bi trebala iznositi dokaze u javnost, pa stoga ne bi bilo loše da se vrati nekadašnje kazneno djelo zabrane oglašavanja u javnosti", rekao je.

Prema mišljenju odvjetnika slučaj Dalibora Dragijevića podsjeća na slučaj i smrt slikara Dragana Maleševića Tapija koji je mučen u zgradi beogradske policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene