Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz minute u minutu

Nakon odgovora DP-a na poziv u koaliciju oglasio se i Grmoja: "Pokažite da niste ispostava HDZ-a"

Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: Ranko Suvar/Cropix
Hrvatski građani izabrali su na parlamentarnim izborima svoje predstavnike u Saboru. No još uvijek nije poznato tko će formirati vladu.

Zasad još nitko nema dovoljno da sastavi vladu. Za to je potrebno 76 mandata. Prema rezultatima, HDZ ima 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, IDS 2, Nezavisna platforma Sjever 2 i Fokus 1.

Pratite iz minutu u minutu: 

21:30 Šef SDP-a Peđa Grbin gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je istaknuo kako je Zoran Milanović i dalje, unatoč mišljenju Ustavnog suda, njihov prvi izbor za mandatara nove Vlade.

21:20 Odluka Ustavnog suda je priprema za državni udar, kazao je predsjednik Republike Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za medije nakon najnovijeg upozorenja Ustavnog suda da ne smije biti mandatar ni premijer čak ni ako podnese ostavku na dužnost predsjednika Republike.

19:15 Novi saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina, Armin Hodžić, najavio je da će se zalagati za rješavanje problema s kojima se manjine suočavaju na izborima. Izrazio je i želju da bude most suradnje između RH i BiH. 

Inače, Hodžić je na izborima pobijedio dosadašnju zastupnicu Erminu Lekaj Prljaskaj te će on sada, uz bošnjačku, u Saboru zastupati albansku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu. 

19:00 Nakon odgovora Domovinskog pokreta na poziv Nikole Grmoje da se ujedine u antihdzovu Vladu, javio se i akter same inicijative.

"Pozivam Penavu, neka uči na našem iskustvu, HDZ je stranka koja je nespremna za promjene i ne želi obračun s korupcijom, ako imaju dobre namjere pozivam ih da ne čine tu pogrešku", poručio je Grmoja.

Tvrdi kako je ovo prilika da se DP-a pokaže kao suverena stranka, a ne ispostava HDZ-a.

"Zato sam napravio ovaj poziv DP-u, mislite da je meni to lako, ja sam zbog interesa Hrvatske pregazio sve te uvrede, i pozivam ih s ovog mjesta neka odrede mjesto i vrijeme da razgovaramo o budućnosti Hrvatske i da pošaljemo HDZ u oporbu. Ovo je razumna ponuda DP-u, osim ako se ne žele pokazati kao ispostava HDZ-a”, reako je Grmoja za N1.

15:30 Predsjednik Zoran Milanović najavio je konferenciju za medije u 17  sati uz objavu na društvenim mrežama.

15:21 Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić komentirala je izvanrednu sjednicu Ustavnog suda i upitala do kada vrijedi zabrana predsjedniku Milanoviću.

15:05 Brojni hrvatski političari reagirali su na odluku Ustavnog suda preko društvenih mreža.

15:00 Predsjednik SDP-a Peđa Grbin održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao izjavu predsjednika Ustavnog suda i nazvao odluku te najavio kako Milanović i on imaju plan C.

14:50 Brojni ustavni stručnjaci pozdravili su odluku Ustavnog suda.

14:45 Ustavni sud održao je izvanrednu sjednicu nakon koje je predsjednik Miroslav Šeparović na konferenciji za medije obznanio kako Predsjednik Republike Zoran Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade čak ni ako podnese ostavku

12:15 Iz Domovinskog pokreta je stigao odgovor na poziv Mosta, neće im se svidjeti. 

11:15 Održava se izvanredna sjednica Ustavnog suda o izborima i angažmanu predsjednika Zorana Milanovića. Više pročitajte OVDJE

10:30 "Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo! i SDSS-a i kako bismo Plenkovića, kojeg su toliko napadali, poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", napisao je Nikola Grmoja na platformi X.

7:50 "Pozivam DP ili barem nekompromitirane dijelove DP-a da pokušamo sastaviti široku koaliciju protiv HDZ-a kako bismo Plenkovića i HDZ poslali u oporbu!" napisao je Facebooku Nikola Grmoja.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?"

7:45 Mostov Nikola Grmoja u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sabinom Tandarom Knezović rekao je da ta stranka neće podržati Zorana Milanovića za premijera.

7:44 Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu s našim budućim partnerima, rekao je Davor Božinović u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sabinom Tandara Knezović.

7:40 Domovinski pokret treća je politička snaga u Hrvatskoj sa svojih 14 osvojenih mandata. Za Dnevnik Nove TV rezultat svoje stranke komentirao je Mario Radić.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Pročitajte i ovo Boris Jokić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Skupljaju se mandati Hoće li Plenković žrtvovati vjerne partnere? "Političari nikada ne bi trebali raditi ono što često rade u Hrvatskoj"

7:36 Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, koja je stranka dobila najviše glasova mlađih birača.

7:35 Siniša Hajdaš Dončić otkrio je kako teku pregovori SDP-a s ostalim strankama te je li razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene