Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju poruku za roditelje

O štrajku u slunjskom vrtiću očitovao se grad: "Bili smo primorani na tužbu, sve zahtjeve Sindikata smo usvojili"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djelatnici vrtića Slunj počeli su štrajk nakon što je propao pokušaj potpisivanja kolektivnog ugovora. Zbog, kako tvrde iz grada, nelegalnog štrajka Slunj je tužio Sindikat.

U ponedjeljak je počeo štrajk djelatnika slunjskog vrtića. Sindikat zahtjeva potpisivanje kolektivnog ugovora i usklađivanje koeficijenta s onima u osnovnom školstvu.

Grad Slunj je tužio Sindikat, ali oni su spremni za pregovore pod uvjetom da grad povuče tužbu i ponudi tekst kolektivnog ugovora. Gradonačelnica je pozvala radnike u štrajku na neformalni sastanak, ali oni od štrajka ne odustaju dok se ne postigne dogovor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Nakon svega, priopćenjem se oglasio i grad Slunj. Tvrde kako su djeca danas imala svu potrebnu skrb, ali i da su spremni na nove pregovore sa Sindikatom. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Danas je Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske započeo štrajk u Dječjem vrtiću Slunj te vas Grad Slunj obavještava:

Vrata Dječjeg vrtića Slunj su otvorena svoj djeci i roditeljima te je danas 28 naših mališana boravilo u grupama i imalo svu potrebnu skrb.

Pročitajte i ovo Kornjača-tenk Carev roštilj VIDEO Rusi unaprijedili važno oružje? Velike metalne grdosije pravi su izazov ukrajinskim dronovima

Na tužbu radi proglašenja štrajka nezakonitim bili smo primorani iz razloga što je Sindikat najavio štrajk, bez obzira što smo sve njihove zahtjeve, koji su se odnosili na prvu polovicu ove godine, prihvatili i istima udovoljili usvajanjem Odluke o načinu utvrđivanju plaća za radnike u ustanovama i udrugama koje se financiraju iz Proračuna Grada Slunja.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima

Spremni smo razgovarati o povećanju plaća radnika Vrtića do visine definirane za zaposlene u osnovnom školstvu, uz istovremeno korigiranje materijalnih prava radnika minimalno na visinu materijalnih prava zaposlenih u osnovnom školstvu.

Poručujemo i pozivamo naše roditelje da dovedu djecu u vrtić, jer smo osigurali sve uvjete za njegu, skrb i siguran boravak", stoji u priopćenju grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene