Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvan Snajper

Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima

Privođenje srpske bande u Španjolskoj
Privođenje srpske bande u Španjolskoj Foto: Policia Nacional/Youtube
U Španjolskoj je uhićena srpska kriminalna skupina. Jedan od uhićenih je i Slobodan Milutinović Snajper koji u svom dosijeu ima pozamašan broj kaznenih djela.

 Španjolska policija uhitila je vođu srpske kriminalne organizacije koju predvodi jedan od najtraženijih mafijaških bosova u Srbiji. Osim njega uhićeno je još 11 osoba u Malagi, Madridu i Barceloni. Skupinu se sumnjiči za trgovanje drogom i ljudima te pljačke, posjedovanje oružja, krivotvorenje dokumenata.

Kako neslužbeno doznaje srpski Blic jedan od uhićenih je Slobodan Milutinović Snajper. Informacije da je Milutinović uhićen pojavile su se prije nekoliko dana, no niti Srbija niti Španjolska nisu se službeno očitovale sve do danas, kada je policija objavila detalje.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija

Informacija je objavljena danas jer su španjolski istražitelji čekali potvrdu identiteta. Osumnjičeni su kod sebe imali lažne dokumente stoga policija nije žurila s objavom ostalih informacija.

Blic je neslužbeno doznao inicijale ostalih uhićenih, a to su: A.M., D.D., D.K. N.D, D.G. , M.K., M.D., E.C. ,R.D.C.S.

Navedeni se sumnjiče za kaznena djela napravljena u Španjolskoj, u mjestu Estepona na jugu zemlje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Krim dosije pun ozbiljnih zločina

Milutinović je uhićen 2021. kada ga je djevojka prijavila za zlostavljanje. Zbog prisile, oduzimanja slobode i zlostavljanja djevojke s kojom je bio u vezi u travnju 2023. nepravomoćno je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

No, Viši sud poslije izricanja presude iz zatvora ga je prebacio u kućni pritvor gdje je bio nadziran s nanogicom. 5. svibnja 2023. nije se vratio s šetnje te je pobjegao i od tada mu se gubi svaki trag.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković puhovski za dnevnik.hr Plenković je razbio manjince: "Domovinski pokret? Od sada idu samo prema dolje"

Milutinović je inače bio vođa navijača FK Vojvodine, a srpskoj javnosti poznat je kao huligan i tjelohranitelj Bate Kankana, srpsko-crnogorskog poslovnog čovjeka povezanog s krim miljeom.

Milutinović u debelom dosjeu ima 15 kaznenih prijava za razna kaznena djela. Uhićen je u Srbiji nakon ubojstva Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), te je tijekom pretresa više stanova i zgrada u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Milutinović je također priveden na Jahorinu radi kriminalističke obrade zbog neovlaštene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih tvari i drugih kaznenih djela.

Pročitajte i ovo Gužva pred tunelom SV. Rok Promet normaliziran U tunelu Sveti Rok na A1 došlo je do sudara: Jedna osoba ozlijeđena, policija molila vozače za strpljenje

Preživio dva atentata

U novosadskom naselju Grbavica u veljači 2020. preživio je bombaški napad. Napadač je ispod njegovog automobila postavio slabiju eksplozivnu napravu te je Milutinović to preživio. U studenom 2013. godine zapaljen je džip, koji je bio u vlasništvu Milutinovićeve djevojke.

Navodno se na meti piromana našao ne zbog tribina i nadmoći, već zbog duga od 40.000 eura. Krajem listopada 2018. godine meta piromana bio je i drugi džip kojim se vozio Milutinović. Tada se nagađalo je li incident povezan s događanjima oko FK Vojvodine.

Pročitajte i ovo Ilustracija šteta 460.000 euraa Varaždinski župan proglasio prirodnu nepogodu za dio županije zbog mraza

2016. godine osuđen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prema presudi, pronađenih 46 grama heroina namjeravao je prodati. Bila mu je to druga presuda za ovaj zločin. Prva presuda bila je 2008. godine, kada je osuđen na tri godine zatvora kao član skupine koja je preprodavala narkotike.

Osim posjedovanja oružja i prodaje droga Milutinović u svom dosijeu ima i brojne prekršaje za fizički napad, a najbrutalniji dogodio se na utakmici Vojvodine kada je nasrnuo na policajca koji je radio kao osiguranje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene