Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglas

Galaxy AI čini Muzej iluzija još čarobnijim

PR
PR Foto: PR
Od 3. svibnja 2024. Zagreb je dom novog skupa iluzija, s Galaxy AI Treasure Hunt, koji su kreirali Samsung i Muzej iluzija.

Najnovija instalacija poziva ljude svih dobnih skupina da istražuju interaktivne i obrazovne sadržaje koristeći Galaxy AI značajke, na Galaxy S24 Ultra. S obzirom na to da je Muzej iluzija jedna od najposjećenijih zagrebačkih atrakcija, kao jedinstveno mjesto u centru Zagreba koje, od otvorenja 2015. godine, svaki tjedan posjeti više od 5000 posjetitelja. Ova nova izložba otvorena je svakoga dana do 15. srpnja.

PR PR (Foto: PR)

Galaktička avantura poziva sve obitelji, a posebno najmlađe članove u posjetu, da uskoče u ulogu istraživača. Nakon što zgrabe Galaxy AI putovnicu s tragovima i zagonetkama, vrijeme je za polazak! Korištenjem Samsung Galaxy S24 Ultra, postavljenog oko muzeja, istraživanje je jednostavno jer pametni telefoni djeluju kao digitalni pomoćnici.

PR PR (Foto: PR)

Tijekom službenog otvorenja, upitali smo posjetitelje o prvim dojmovima: "Moja djeca, 12 i 16, ušla su u muzej i odmah otišla testirati značajke umjetne inteligencije, posebno spajanje zvijezda koje nedostaju na zidu", rekao je Tina V., njihova majka. Na pitanje što ih se najviše dojmilo, djeca su dodala: "Zaokruživanje riječi bilo je super, u sekundi sam saznao što ta riječ znači - tako cool telefon!" rekao je Marko, stariji brat, dok je Tomislav, mlađi, vikao “Hoću ovaj telefon za školu i da mogu lakše prepoznati stvari u prirodi, tijekom šetnji!”

PR PR (Foto: PR)

Kamera i AI značajke rade ruku pod ruku, dajući istraživačkom putovanju dodatno uzbuđenje; Možemo ih zamisliti kao pouzdane pomoćnike posjetitelja koji pomažu u rješavanju zagonetki, razbacane po muzeju u četiri nova područja iluzije. Prva točka poziva na istraživanje korištenjem Space Zoom i Pro Visual Engine značajki, za zumiranje najsitnijih slova skrivenih unutar velikog dodekaedra, smještenog usred sobe, i zapisivanje slova kao tragova u putovnici.

PR PR (Foto: PR)

“Telefon je bio izvrstan alat koji nam je pomogao u rješavanju zagonetki i snalaženju u njima. Najdraže mi je bilo koliko je značajka Zoom jaka i nisam mogao vjerovati kako radi, čak i kad sam pronašao tako mala slova. Djeci se svidjela igra i koliko im je osoblje bilo od pomoći da im pomognu u istraživanju mogućnosti,” rekao je Dinko T., jedan od prvih posjetitelja.

PR PR (Foto: PR)

Izazov broj dva poziva istraživače da koriste Circle to Search, u kombinaciji sa značajkom Live Translate, da popune praznine, prevedu čudne riječi i dodaju ih na popis tragova u svojim putovnicama. Zatim ide na instalaciju Infinity Well kao treće mjesto gdje snimaju neke obiteljske slike, a puštaju Photo Assist i Generative Edit da učine svoju čaroliju, da urede i poboljšaju fotografije i popune dijelove koji nedostaju.

PR PR (Foto: PR)

Posljednje, ali ne i najmanje važno, posjetitelji ulaze u Galaxy sobu, gdje imaju zadatak povezati sva rješenja iz putovnice kako bi dobili posljednji kod. Na kraju putovanja – još jedna posljednja poslastica – otključavanje videa pozdrava i čestitki za dovršeni izazov. Na kraju obilaska muzeja, osoblje pozdravlja posjetitelje isprintanom zajedničkom fotografijom iz sobe Galaxy, kao savršenom uspomenom na obiteljsko istraživanje.

PR PR (Foto: PR)

„Iluzije potiču kreativno razmišljanje i maštu, za ljude svih dobi. Zbog toga stalno dolazimo u Muzej i voljeli smo istraživati novi Galaxy AI lov na blago. Inspirirati obitelji da zajedno rješavamo misterije, neuobičajenim razmišljanjem i druženjem u smijehu, za nas je obaveza barem dva puta godišnje”, rekla je Ivana P., istaknuvši kako ona i suprug posjećuju Muzej već gotovo 10 godina. godine, od svog otvaranja.

Ako vas putovanja dovedu u Zagreb do 15. srpnja, Muzej iluzija i Samsung vas pozivaju da se pridružite zabavi u Ilici 72, i uživate u Galaktičkom istraživanju!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene