Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno pitanja

"Djetetu prilikom udarca krene krv, a mi nemamo DNK": Stručnjaci o slučaju ubijene Danke

Potraga za Dankom još traje
Potraga za Dankom još traje Foto: DNEVNIK.hr
Maja Jovanović, predsjednica Nacionalne asocijacije za podršku (NAOS), progovorila je o slučaju nestanka male Danke Ilić (2) iz Bora i najnovijim informacijama da u autu, u kojim je, prema priznanju osumnjičenih, bila udarena, a zatim i ubijena, nema nijednog traga njezina DNK-a.

Predsjednica Nacionalne asocijacije za podršku (NAOS) Maja Jovanović naglasila je da je posebno nerazumljivo to što nakon priznanja ubojstva osumnjičeni šute kada je u pitanju otkrivanje gdje se tijelo nalazi.

Pročitajte i ovo Rafale u letu MORH upozorava Moguće probijanje zvučnog zida: Francuski i hrvatski Rafalei preletjet će nekoliko gradova

"Toliko je toga nejasno od prvog dana. Jako je nerazumljiva šutnja. Ako vi priznate ubojstvo, da ste udarili dijete autom i da je bilo živo i priznate da ste nakon toga ubili dijete i sakrili tijelo, ovo su činjenice. Nejasnoća nastaje kad vi priznajete ubojstvo, ali ne kažete gdje je tijelo", kaže Jovanović.

Prema dosadašnjim pristiglim DNK rezultatima vještačenja koji su pristigli u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, nema bioloških tragova dvogodišnje Danke.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a

Pročitajte i ovo Karolina Vidović Krišto i Mislav Kolakušić Nije mu ostala dužna Karolina Vidović Krišto žestoko napala Kolakušića: "Ovo su činjenice o njemu"

"Vještačenjem se pokazalo da u automobilu ipak nema bioloških tragova male Danke. Nisu pronađeni ni na autu, ni u autu. Vještače se i određene stvari iz kuće osumnjičenih, ali ja ne očekujem da će se na predmetima koji se vještače naći tragovi DNK. Jednostavno, glavni objekt je auto, a u njemu nema DNK-a male Danke Ilić",  rekla je, piše Blic. 

"Prilikom udarca djeci u ogromnom broju slučajeva krene krv iz nosa", kaže Maja Jovanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dva slučaja Palili automobile na zagrebačkom podučju: Golf zapaljen kockama za potpalu, gorio i Audi

"Postoji činjenica da pri udaru djeteta pri bilo kojoj brzini, a oko ovoga smo se konzultirali i sa zdravstvenim radnicima i vještacima, prilikom udarca djeteta u ogromnom broju slučajeva prvo krene krv iz nosa. Ako je udarena, morao bi postojati takav jedan trag. To je jako malo dijete", rekla je Jovanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene