Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objava s Pantovčaka

Milanović povjerio Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade

Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16
Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16 Goran Mehkek/Cropix
Aktualno Galerija Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16 Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16 Foto: Goran Mehkek/Cropix Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 13 Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 13 Foto: Goran Mehkek/Cropix Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 15 Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 15 Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 12 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji mu je donio potpise 78 zastupnika u Hrvatskom saboru, i dao mu mandat za sastavljanje Vlade.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske kojom je, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru, mandat za sastavljanje Vlade RH povjerio Andreju Plenkoviću, priopćeno je s Pantovčaka na kojemu nije bilo izjava za medije ni Plenkovića ni Milanovića.

Milanović je Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH i uručio Plenkoviću na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike čime je Plenković postao mandatar za sastavljanje Vlade RH.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a

Prije nego što mu je Milanović povjerio mandat za sastavljanje Vlade, Plenković je predao predsjedniku Republike potpise 78 izabranih zastupnika u Hrvatski sabor čime je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika.

Prema Odluci o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH, odmah po sastavljanju Vlade, a najkasnije u roku od 30 dana od prihvaćanja mandata, mandatar Plenković dužan je program Vlade i Vladu predstaviti Saboru i zatražiti glasovanje o povjerenju.

Pročitajte i ovo Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Pročitajte i ovo Sabor RH Promjene na Markovu trgu FOTO Svi šefovi hrvatskog parlamenta: Znate li tko su sve bili predsjednici Sabora?

Milanović je u četvrtak, na temelju odredbi Ustava Republike Hrvatske i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, donio i Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora za 16. svibnja 2024. godine.

Uz predsjednika Milanovića pri predaji potpisa i uručenju Odluke o povjeravanju mandata bio je predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, a uz predsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a bio je predstojnik njegovog Ureda Zvonimir Frka-Petešić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene