Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisi 78 zastupnika

Plenković predao potpise Milanoviću i dobio mandat za sastavljanje Vlade

Aktualno Galerija Andrej Plenković stigao na Pantovčak - 3 Andrej Plenković stigao na Pantovčak - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković stigao na Pantovčak - 2 Andrej Plenković stigao na Pantovčak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković stigao na Pantovčak - 1 Andrej Plenković stigao na Pantovčak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković donio potpise u Ured predsjednika Andrej Plenković donio potpise u Ured predsjednika Foto: DNEVNIK.hr +4 Andrej Plenković stigao k Zoranu Milanoviću Galerija 1/9 >>
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji mu je donio potpise zastupnika u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade RH.

Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković zatražio je i dobio mandat od predsjednika Republike Zorana Milanovića za sastavljanje nove Vlade.

Milanoviću je donio 78 potpisa izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru koji čine novu parlamentarnu većinu.

Potpise su dali 61 zastupnik HDZ-a, 12 zastupnika Domovinskog pokreta, Vesna Vučemilović i četiri zastupnika nacionalnih manjina, a osim o ranije poznatom Robertu Jankovicsu, riječ je i o Arminu Hodžiću, Vladimiru Bileku i Veljku Kajtaziju, doznaje N1.

Nakon što je Plenković Milanoviću predao potpise, nije bilo nikakvih izjava za medije, a Plenković je u objavi na društvenoj mreži X poručio: "I u trećem mandatu nastavljamo raditi za boljitak Hrvatske!" 



Kasnije je s Pantovčala stiglo priopćenje u kojem je potvrđeno da je Milanović dao mandat predsjedniku HDZ-a.

"Ipak ste tu..."

Da je Plenković od Milanovića dobio mandat, prvotno je samo u prolazu na novinarsko pitanje potvrdno odgovorio Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić.

Ranije prilikom dolaska na Pantovčak Plenković je samo kratko dobacio novinarima: "Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju." Bila je to vjerojatno aluzija na to što u prvom pozivu iz Ureda predsjednika nisu bili pozvani mediji, no ubrzo je došao drugi poziv u kojem su ipak pozvani.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene