Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća zmija viđena u divljini Floride

Pogledajte kolikog jelena je progutao ovaj piton!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su ubili ogromnog pitona u jednom američkom nacionalnom parku na Floridi, lovci su ostali šokirani kada su ugledali što je ta zmija uspjela progutati.

Gotovo 5 metara dugi piton u nekoliko je minuta progutao ni više ni manje nego odraslog – jelena čiji je obujam bio veći od 1 metra. I stručnjaci su ostali u šoku kada su vidjeli što je piton uspio progutati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najjači preživljavaju FOTO Pogodite tko je pobijedio u obračunu između pitona i aligatora! Slika nije dostupna Vidio ga pored ceste VIDEO i FOTO Ulovio i ubio rekordno velikog pitona

Zanimljivo je da su lovci uhvatili pitona ubrzo nakon što je ovaj progutao jelena pa je biolozima omogućeno da vide koliki može biti njihov plijen. Scott Hardin, koji se bavi egzotičnim životinjama na Floridi, kaže da je ovaj ulov pitona itekako značajan da bi se pomoglo u spriječavanju širenja pitona dalje na sjever Floride, prenosi Daily Mail.

'Ovo je najveća zmija ikad viđena u divljini Floride. Nikada nismo vidjeli nešto tako veliko', dodao je Scott.
Stručnjaci su primjetili sve veći broj ove vrste pitona, tzv. Burmanskog pitona, koji je jedna od prvih vrsta zmija čuvanih u zatočenistvu. Mogu narasti i do 7 metara, a žive oko 25 godina.

No čini se da ih se njihovi vlasnici rješavaju tako da ih puste u divljinu. I to kada primijete da je zmija postala prevelika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene