Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenja WHO-a:

ZA DVA MJESECA Svaki tjedan od ebole će oboljevati 10.000 osoba, a umirati 7000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se ništa ozbiljnije ne poduzme da se spriječi epidemija ebole, stopa smrtnosti povećat će se na čak 70 posto.

Svakog tjedna od ebole će oboljevati 10 tisuća ljudi, i to već kroz dva mjeseca, a smrtnost bi se mogla povećati na 70 posto, upozorila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) a javlja Huffington Post.

Prvotno su procjene WHO-a iznosile 50 posto. Bruce Aylward iz WHO-a kazao je kako je 70 posto jako visoka stopa smrtnost te da je ebola, prema tome, izuzetno smrtonosna bolest. U proteklih nekoliko tjedana, javljalo se tisuću novih slučajeva zaraze tjedno.

Do sada je u Zapadnoj Africi registrirano 8914 slučajeva zaraze virusom ebole, a umrlo je 4447 osoba. Ukoliko se u naredna dva mjeseca ne pronađe 'ozbiljan odgovor' na epidemiju, umrijet će daleko više ljudi, kazao je Alyward.

Nova žrtva ebole u Europi: Preminuo muškarac u Njemačkoj

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Slika nije dostupna Prenose ga komarci Sve što morate znati o zika virusu

Zdravstvena organizacija ima u planu da se do 70 posto zaraženih stavi u izolaciju što bi moglo spriječiti daljnju eskalaciju epidemije.

'Bilo bi strašno neetično reći da ćemo oboljele samo staviti u izolaciju. Naravno da ih pokušavamo liječiti', izjavio je Aylward.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene