Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužna godišnjica

"Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor
Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor Foto: Instagram/Miloš Vučević/Screenshot
Nastavnica se prisjetila svojih učenika koji su 4. svibnja prošle godine brutalno ubijeni u Malom Orašju u Srbiji.

Ivana Bošković, nastavnica srpskog jezika, koja je predavala ubijenima u Malom Orašju, danas se obratila okupljenima na komemorativnom skupu i pričala o svojim učenicima koje je brutalno prije točno godinu dana ubio Uroš Blažić. U selima Malo Orašje i Dubona 4. svibnja ubio je devet, a ranio 12 mladih ljudi.

"Djeco draga, nismo vas mogli zaštititi, ali vam dajem riječ da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričat ćemo o vama budućim generacijama", rekla je Bošković.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann 17. obljetnica nestanka Pojavila se na misi za Maddie McCann i sve šokirala: "Želim DNK test"

Nastavnica se potom drhtavim glasom prisjetila i najgoreg trenutka, kad je saznala da njezinih učenika više nema. Rečenicu koju je čula te noći nikad neće zaboraviti: "Ivana, neko je pobubijao našu djecu, pucao je". 

U spomen na ubijene cvijeće je danas su položili i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić te predsjednik Vlade Miloš Vučević. Na komemorativni skup također su došli i roditelji djece koja su ubijena dan ranije u osnovnoj školi Vladimir Ribnikar u Beogradu. 

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina"

 

 

Uroš Blažić ubio je iz automatskog oružja devetero mladih - Nikolu Milića (14), Aleksandra Milovanovića (17), Marka Mitrovića (17), brata i sestru Kristinu (18) i Milana Panića (22), Lazara Milovanovića (19), Nemanju Stevanovića (21), Dalibora Todorovića (24) i Petra Mitrovića (25), a još 12 ranio.

Prema optužnici, u svoje je žrtve ispalio najmanje 85 hitaca. U neke je pucao dok su ležali na tlu ranjeni, ali živi. 

Uz Uroša Blažića tužiteljstvo je predložilo maksimalnu kaznu od 20 godina i za njegova oca zbog neovlaštenog držanja veće količine oružja, streljiva i eksplozivnih materija, a za ista djela terete se, uz manju predloženu kaznu, njegov ujak i ujakov sin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene