Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužili Kijev

Glasnogovornik Kremlja o primirju: "Naše stajalište je dosljedno"

Dimitrij Peskov
Dimitrij Peskov Foto: Afp
Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov tvrdi kako ne postoje uvjeti za pregovore između Moskve i Kijeva te da će se stoga "specijalna operacija" ruske vojske u Ukrajini nastaviti.

Dimitrij Peskov ruski diplomat i glasnogovornik rekao je kako nema uvjeta za pregovore za primirje i prekid vatre u Ukrajini. Za to je optužio Kijev i njihov kontinuirani stav odbijanja prekida vatre.

"Zasad, u ovom trenutku, nema uvjeta o razgovorima jer je svima dobro poznat stav Ukrajine o odbijanju bilo kakvih pregovora. Dakle, specijalna vojna operacija se nastavlja", rekao je Peskov.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Vruća situacija HDZ-ov koalicijski partner poslao još jednu poruku DP-u: Problemi na vidiku ili priprema terena?

Istaknuo je kako je stav Vladimira Putina jasan te se nije promijenio od posljednjeg puta kada se raspravljalo o toj temi, prenosi TASS.

"Posljednji put je to spomenuo tijekom razgovora s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom", kazao je.

Putin i Lukašenko održali su 11. travnja razgovore u Kremlju gdje je Putin ponovno istaknuo kako Rusija nikada nije odbijala mirno rješavanje sukoba. Također je ponovio da je "rusko stajalište dosljedno", odgovarajući na pitanje može li nacrt Istanbulskog sporazuma poslužiti kao temelj za razgovore s Kijevom.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac borba za vlast Je li ovo poruka DP-u? Oglasio se Pupovac: "To smatramo ovog trenutka svojom prvom i osnovnom zadaćom"

Bjeloruski čelnik istaknuo je da bi Istanbulski sporazumi, postignuti u proljeće 2022., mogli poslužiti kao polazište za razgovore o rješavanju ukrajinske krize.

Ključna stavka tog sporazuma bila je Ukrajinsko odbijanje pristupanja NATO-u. Kako Kijev nije dobio nikakve garancije da će to zaustaviti rat povukli su se iz pregovora i oni više, nakon toga, nisu nikada ponovno pokrenuti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene