Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strava u Meksiku

FOTO U bunaru pronađena tijela braće koja su posjetila i Hrvatsku: "Vjerujemo da su ih zbog ovoga ubili..."

Callum i Jake Robinson
Callum i Jake Robinson Instagram/callum10robinson
Aktualno Galerija Callum i Jake Robinson Callum i Jake Robinson Foto: Instagram/callum10robinson Callum Robinson Callum Robinson Foto: Instagram/callum10robinson U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 3 U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 3 Foto: Afp +0 U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 4 Galerija 1/4 >>
Vlasti u Meksiku potvrdile su da su u bunaru dubokom četiri metra pronađena tijela braće Robinson i njihova prijatelja iz SAD-a. Ubijeni su metkom u glavu.

Identificirane su osobe čija su tijela pronađena u bunaru na sjeverozapadu Meksika u državi Donja Kalifornija. Potvrđeno je da se radi o braći iz Australije Jakeu (30) i Callumu (33) Robinsonu te njihovu prijatelju Amerikancu Jacku Carteru Rhoadu (30), koji su nestali 27. travnja dok su bili na surfanju u Ensenadi.

Sva trojica imala su rane od metaka na glavi, objavile su vlasti. Vjeruje se da su upucani dok su im pokušavali ukrasti kamionet, piše BBC.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada"

Glavna državna odvjetnica Donje Kalifornije María Elena Andrade Ramírez vjeruje da su vozilo htjeli zbog guma, a kad su naišli na otpor, ubili su trojicu turista. Njihova tijela pronađena su u petak u bunaru dubokom četiri metra koji je šest kilometara udaljen od mjesta napada i okupljališta surfera. 

Callum i Jake Robinson Callum Robinson (Foto: Instagram/callum10robinson)

U blizini su pronađeni napušteni šatori, spaljeni bijeli kamionet i mobitel koji je pripadao jednom od surfera. Još jedno tijelo pronađeno je u bunaru, ali nije povezano s ovim slučajem, rekli su dužnosnici.

Braća Robinson putovala su po svijetu i posjećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posjetili su i Hrvatsku - bili su na Plitvicama i Jadranu.

Zbog sumnje da su izravno ili neizravno sudjelovali u napadu privedena su dvojica muškaraca i jedna žena.

Pročitajte i ovo U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 1 tragičan kraj FOTO U bunaru pronašli četiri tijela: Jesu li među njima i braća koja su posjetila Hrvatsku?

Donja Kalifornija smatra se područjem Meksika koje je izrazito nesigurno zbog ratova narkobandi, no područje Ensenade smatra se dosta sigurnim i privlači američke turiste.

Ova ubojstva turista izazvala su strah i bijes stanovnika, te su oni prosvjedovali noseći daske za surfanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene