Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem"

Djevojčica uz majku pije sok
Djevojčica uz majku pije sok Foto: Getty Images
Žena je lijekove za smirenje, bez suglasnosti i znanja liječnika, stavljala u sokove koje je djevojčica nakon toga pila.

Javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjakinje zbog sumnje da je od početka ove godine do 8. ožujka, u stanju uračunljivosti, otrovala svoju četverogodišnju kćer lijekovima za smirenje.

Kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva, sumnja se da je i u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr. Vukan Čupić" davala djetetu lijekove za smirenje ne mareći za posljedice po zdravlje djevojčice. Lijekove za smirenje je, bez suglasnosti i znanja liječnika, stavljala u sokove koje je djevojčica nakon toga pila.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja

"Ovakvo ponašanje okrivljene, uzrokovalo je teško narušavanje zdravlja maloljetne oštećene osobe, koje se manifestiralo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja sline - navodi se, prenosi Blic.

Tužiteljstvo u Beogradu predložilo je sudu produženje pritvora okrivljenoj od 8. ožujka kada je lišena slobode, s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vrijeme kada je lišena slobode.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

Kaznenim zakonom propisano je da će se kaznom zatvora, od dvije do 10 godina, kazniti onaj tko nasiljem, prijetnjom po život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrozi mir, tjelesni integritet ili psihičko stanje maloljetnog člana njegove obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene