Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala djevojčica

Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Aktualno Galerija Danka Ilić Danka Ilić Foto: Instagram/_milos_o3o Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Foto: Cropix/Nova.rs Potraga za nestalom Dankom Potraga za nestalom Dankom Foto: Nova.rs Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Foto: Cropix/Cropix +8 Nestala Danka Ilić Galerija 1/13 >>
Nestala Danka i dalje nije pronađena. U subotu potraga za djetetom ulazi u peti dan. Policija je i dalje u dvorištu vikendice iz kojeg je u utorak nestala dvogodišnjakinja.

 

  • Danka Ilić nestala je u utorak, 26. ožujka oko 13:45 sati u mjestu Banjsko Polje blizu Bora

 

  • djevojčica živi s obitelji u Boru, ali je s majkom i bratom bila na vikendici svojih roditelja

Tijek događaja pratite iz minute u minutu:

21:30 Potraga za Dankom prekinuta je zbog mraka. Tijekom današnjeg dana roditelji Danke bili su u policiji kako bi pomogli istrazi. Jedan detalj upao je u oči, a to je da su došli odvojeno. Potraga za Dankom nastavlja i sutra.

21:10 Slučaj je pun nelogičnosti koji budi razne sumnje. Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović razgovarala je sa stručnjakom za sigurnost, Darkom Obradovićem. Razgovor pogledajte >>OVDJE

18:00 Vatrogasno-spasilačka jedinica pretraživala je oko 17 sati korito i priobalje rijeke koja protječe uz put koji vodi do ulaza u naselje Banjsko Polje, javlja N1.

17:20 Majka nestale Danke Ilić, Ivana Ilić, došla je u policijsku stanicu u Boru gdje je danas po peti put na informativnom razgovoru od nestanka Danke u utorak popodne, saznaje Blic. 

16:30 Otac nestale Danke Ilić stigao je u policijsku stanicu u Boru, gdJe su ga dopratili roditelji. Nije priveden, nego daje iskaz i to je dio standardne procedure.

15:55 Tužitelji su naredili detaljnu forenzičku analizu majčinog mobitela te će se vratiti sve izbrisane poruke.  Iako je vještačenjem mobilnog telefona majke utvrđeno da su brojni pozivi i poruke obrisani neposredno pred nestanak djevojčice, to ne znači da neće biti utvrđeno sa kim je komunicirala i što je pisala.  U Banjsko Polje stigli su i inspektori iz Beograda, javlja Blic. Dva helikoptera nadlijeću mjesto Dankina nestanka.

14:15 Pukovnica policije u mirovini Slavica Radovanović smatra da bi, nakon petog dana potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, policija trebala reći u kojem smijeru ide istraga, odnosno radi li se o nesretnom slučaju ili kaznenom djelu. Radovanović je gostovala u emisiji Novi dan.

13:55 Policija je na mjesto gdje je posljednji put viđena nestala Danka (2) ponovno donijela lopate i ostalo oruđe.Policajci su otišli u smjeru kuće, javlja Nova.rs.

Podsjetimo, policajci su dva dana, od ranog jutra do kasno uvečer bili na poljima. Iskopavali su lopatama, bagerom, raščićavali ruševnu staju gdje je nestala Danka Ilić posljednji put viđena. Također, micali su raslinje, granje i otpad. Sada su ponovno došli s lopatama.

 13:00 Policija je objavila video potrage za nestalom djevojčicom Dankom Ilić.

12:15 Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić ponovno se oglasio o nestanku djevojčice Danke Ilić. Rekao je da se svi, s obzirom na to koliko je vremena prošlo od njezina nestanka, moraju pripremiti i na najgore, no dodaje da se ipak nada da će djevojčicu pronaći živu i zdravu.

Jurić je rekao da nema opravdanja ni razumijevanja za postupak majke, koja je navodno odbila poligraf zbog trudnoće, prenosi Blic. Ta mu informacija, kaže, para uši.

"Žrtva se mora podnijeti, kakva god da je. Siguran sam da će dijete biti pronađeno, a možemo se samo nadati da će biti sretan kraj", rekao je Jurić.

Kaže da su majka, kao i svi najbliži djevojčici, prvi osumnjičenici, iako nisu službeno pod istragom.

"Dok se ne potvrdi što se događalo i kako je djevojčica nestala, ta sumnja neće nestati. Mora se o svemu govoriti, ako postoji bilo kakav problem u obitelji, mora se biti iskren", rekao je Jurić, koji smatra da je jedino moguće da je djevojčica živa u slučaju da se javi eventualni otmičar i zatraži novac za otkupninu.

11:00 Helikopteri u niskom letu nadleću teren, jedan neposredno iznad kuće, drugi malo dalje, javlja N1.

09:08 Ivana Ilić, majka nestale dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, prema informacijama portala Nova.rs, u pratnji policije bila je u petak na mjestu gdje je djevojčica posljednji put viđena.

Navodno su majku odveli na mjesto događaja kako bi im pokazala svaki korak i detalj od dana kada je djevojčica nestala kako bi se napravila rekonstrukcija njihova kretanja.

Majka Ivana je u četiri navrata satima ispitivana kako bi se prisjetila svih bitnih detalja vezanih za nestanak male Danke. Jedna od stvari koja je kod policije izazvala sumnju je i ta da je majka izvela djecu u šetnju u vrijeme kada je padala jaka kiša, prenosi Blic.

08:15 Mještani Bora strahuju od najgorih scenarija. Srećko Stanković za Blic je rekao da se nada da je dijete živo.

"Ima kanal dubok dva metra, ima 70 cm vode u njemu i metar je širina. I to ide kao rijeka, neka brza voda, čovjeka može odnijeti, a kamoli dijete", rekao je.

Bivši predsjednik policijskog sindikata Blažo Marković kaže da ništa nije isključeno, pa ni otmica.

"Imamo bugarsku granicu za 30 minuta, rumunjsku za 45. Dovoljno je bilo vremena za prijeći preko granice, jer je vrijeme vrlo bitan faktor. Za pet i pol sati se može otići već i prema Grčkoj", rekao je Marković.

"Ne treba isključiti ni jednu situaciju, ni otmicu", zaključio je odvjetnik Predrag Savić.

06:30  Miloš Ilić, otac nestale devojčice Danke Ilić (2) iz Bora ponovno se oglasio na društvenoj mreži Instagram. Uz fotografiju svoje kćeri, poslao je potresnu poruku. Miloš je objavio fotografiju malene Danke uz poruku u kojoj se moli i nada za njen povratak kući.

Nestala Danka Ilić Danka Ilić Foto: Instagram/_milos_o3o

Ovo je druga poruka na društvenimmrežama oca Miloša Ilića, a u prvoj objavi na Facebooku, tada je napisao: "Zlato tatino, naći će te tata. Svijete moj mali".

06:20 Potraga za nestalom djevojčicom koja će tek u svibnju napuniti dvije godine u subotu će ući u peti dan. Naime, Danki se svaki trag gubi od utorka u 13:45 sati. Nestala je iz mjesta Banjsko Polje, s imanja na kojem se nalazi i vikendica, odnosno obiteljska kuća Dankine majke.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Peti dan potrage

Policijska istraga nestanka Danke Ilić (2) iz Bora ide u nekoliko smjerova, ali je u posljednja 24 sata fokusirana na dvorište u kojem je djevojčica posljednji put viđena. MUP je detaljno pretražio tunel, podzemne kanale i šahtove ukupne dužine oko 4,5 kilometara u regiji od Banjskog polja do Bora, ali nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da se dijete tamo nalazi, piše Blic.

Također, majka nestalog djeteta Ivana Ilić u petak je ponovno pozvana u policijsku postaju, gdje je po četvrti put saslušana povodom informacija do kojih je došao MUP operativnim radom, ali i povodom informacija koje stižu policiji preko srpske verzije sustava Amber alert.

MUP se dosad nije oglasio o saslušanjima roditelja nestale djevojčice. Ono što je poznato je da su roditelji razdvojeni. Također, prema saznanjima Nove, otac Miloš Ilić je ranije poligrafski testiran. Osim njega, više osoba je podvrgnuto poligrafskom testiranju, a zasad nisu poznati rezultati.

Jučer je tijekom dana uhićen policajac iz Bora zbog sumnje da je odavao povjerljive informacije iz istrage o nestanku malene djevojčice Danke. Dankina majka Ivana navodno je na dan nestanka iz mobitela obrisala brojne poruke.

Pročitajte i ovo Ispitano je desetak osoba Objasnio stručnjak Svi se pitaju zašto majka nestale Danke nije išla na poligraf: "U ovom slučaju samo otac može biti testiran"

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene