Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jim Mattis

Američki ministar obrane ogradio se od izjave Trumpa: "Nemam problema s medijima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Jim Mattis se ogradio od izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojoj je medije nazvao "neprijateljem američkog naroda", otkrivši tijekom svoje turneje da on nema problema s njima.

Mattis, umirovljeni general marinaca kojeg mnogi vide kao jednog od najutjecajnijih ljudi u Trumpovom kabinetu, nije direktno spomenuo svog šefa. No kad su ga upitali za mišljenje oko Trumpove objave na Twitteru od petka kojom je iznio tu tvrdnju, Mattis je zauzeo drugačiji stav.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

"Imao sam neka pomalo svadljiva vremena s medijima. Ali ako se mene pita, mediji su grupacije s kojima surađujemo", rekao je Mattis novinarima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tijekom svoje bliskoistočne turneje.

"Ja osobno nemam problema s medijima", dodao je američki ministar.

Trump je od svoje inauguracije 20. siječnja žestoko kritizirao razne medijske kuće koje su izvještavale negativno o Bijeloj kući. Nazivao ih je "lažljivima", "korumpiranim", "u propadanju", a u petak je napisao da su "neprijatelj američkog naroda".

Predstojnik ureda predsjednika Reince Priebus je na CBS-u istaknuo kako "Trumpovu objavu treba shvatiti ozbiljno", te da se mediji u nekim slučajevima "trebaju uozbiljiti".

Američki republikanski senator John McCain je na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu, gdje je Mattis razgovarao s europskim čelnicima, upozorio kako gušenjem medijskih sloboda "nastaju diktatori".

"Ako želite sačuvati demokraciju kakvu poznajemo, morate imati slobodne i često neprijateljske medije. Bez njih bi, bojim se, tijekom vremena izgubili velik dio naših individualnih sloboda.", naglasio je McCain u nedjelju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene