Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Je li kiša konačno iza nas? Meteorolog Nikola Vikić Topić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Kakva je situacija s vremenom, je li kiša konačno iza nas? Doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nikole Vikića-Topića.

Nakon tjedan dana kišovitijeg i hladnijeg vremena, kreće nam postupna stabilizacija. U četvrtak će biti manje oblaka i kiše, osobito u popodnevnim satima. Fronte će se odmaknuti od Hrvatske, a tlak zraka će značajnije rasti što je početak dominacije stabilne anticiklone. 

Ujutro će još biti promjenjivo do pretežno oblačno. Najviše Sunca u Slavoniji i Dalmaciji. U Slavoniji će pri tome ostati suho, dok su u Dalmaciji mogući kraći, lokalni pljuskovi. Znatno veća mogućnost za pljuskove i grmljavinu je u Istri i Primorju gdje će biti pretežno oblačno.

Dosta oblaka bit će još i u središnjoj Hrvatskoj te u Gorskom kotaru i Lici, povremeno uz kišu, u gorju i malo snijega.

Vjetar će u većini zemlje biti slab, samo će na sjevernom Jadranu puhati umjerena do jaka bura.

Najniža temperatura između 0 i 4, a na obali od 7 do 9. Dakle, još jedno svježe i hladno jutro je pred nama...

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj djelomično razvedravati, osobito nakon 16 sati. No, povremeno može pasti još malo kiše, ona je pak vjerojatnija u prvom dijelu poslijepodneva. Prolazno će zapuhati slab do umjeren sjeverac, zbog čega će biti svježe uz temperaturu od 11 do 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović - 4 detalji svečanosti na Plesu U Hrvatsku stižu moćni borbeni avioni, Milanović i Plenković bit će prvi put na istom mjestu nakon izbora

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne će biti malo oblačnije nego ujutro. Sredinom dana su mogući i pljuskovi, no oni će biti samo lokalni i kratkotrajni, a onda će se kasno popodne i navečer i ovdje razvedravati. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Temperatura između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva.

U Istri i Primorju poslijepodne će se razvedravati, uz sve više Sunca, a kiša i pljuskovi bit će sve rjeđa pojava, iako se ne mogu isključiti, lokalno su i dalje mogući, osobito u prvi popodnevnim satima. 

Kako će se jedan manji ciklonalni centar nalaziti upravo ovdje, na moru, tako će vjetar biti promjenjiv. Bit će i bure i tramontane i juga. Najviša temperatura oko 14. 

U Gorskom kotaru i Lici ostaje većinom oblačno cijeli dan. I poslijepodne je moguće malo kiše. Uz temperaturu od 8 do 10 stupnjeva.

U Dalmaciji će i drugi dio dana biti djelomice do pretežno sunčan. Lokalno uz poneki kratak pljusak, no to neće biti česta pojava. I vjerojatniji su ti pljuskovi u zaleđu. 

Pročitajte i ovo Goran Mazija, Voditelj Odjela za geotehnički katastar Ispred Predsjedničkih dvora Stručnjak objasnio kako je došlo do odrona na Pantovčaku i kad će biti saniran: "Treba obnoviti i instalacije"

Vjetar će biti slab do umjeren, promjenjiva smjera, iako će prevladavati jugo. Dalmacija će u četvrtak biti najsunčaniji, ali i najtopliji dio Hrvatske, s temperaturom između 15 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend ćemo imati sve više sunca, i sve višu temperaturu. U petak će ujutro lokalno biti magle, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj, dok će danju biti sunčano i osjetno toplije nego sutra. Zatim, u subotu još toplije i većinom sunčano, ali poslijepodne su na zapadu mogući kraći, lokalni pljuskovi. Nedjelja zato sunčana, suha i vrlo topla.

Na Jadranu u petak i subotu još pomalo promjenjivo, mjestimice s kratkotrajnom kišom, osobito na sjevernom dijelu. Puhat će slabo do umjereno jugo. Potom, u nedjelju sunčano i toplo, s malo maestrala. Temperatura će i ovdje rasti. Od 17 u petak, do 23 u nedjelju. 

U četvrtak i petak još će biti promjenjivo, a ponegdje i pretežno oblačno, povremeno uz malo kiše. Ona je moguća u cijeloj zemlji, no bit će samo lokalna i kratkotrajna, dok je generalna tendencija sljedećih dana - stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme. Osobito za vikend.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene