Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastavljanje većine

Vučemilović za DNEVNIK.hr o ostavci, Pavličeku i razgovoru s Plenkovićem: "Svi misle da znaju što ću napraviti"

Vesna Vučemilović
Vesna Vučemilović Foto: Darko Tomas/Cropix
"Samo ću reći da svi sa svima razgovaraju, to je normalno", izjavila je Vesna Vučemilović za DNEVNIK.hr komentirajući svoju ostavku na sve dužnosti u Hrvatskim suverenistima.

Vesna Vučemilović podnijela je ostavku na sve dužnosti u Hrvatskim suverenistima.

"Nema se tu što dodati, ne razumijem čemu tolika strka oko toga", izjavila je za DNEVNIK.hr. 

Na pitanje hoće li dati podršku HDZ-u odgovara: "To su sve hipotetska pitanja. Ja ću se držati toga da ne odgovaram na hipotetska pitanja."

O pregovorima za sastavljanje većine kaže: "HDZ i Domovinski pokret pregovaraju, oni su adrese za to pitanje. To je najnormalnije da oni pregovaraju", rekla je.

Premijer Plenković potvrdio je da je razgovarao s Vučemilović: "Neću s vama prepričavati razgovore koje sam vodila jer to u najmanju ruku nije pristojno i korektno.

Pročitajte i ovo Marijan Pavliček Poslala poruku u grupu Pavliček o odlasku Vučemilović: "Sezona lova na žetone je otvorena, a ona je žeton godine"

Samo ću reći da svi sa svima razgovaraju, to je normalno."

Čelnik Suverenista Marijan Pavliček rekao je da je sezona lova na žetone otvorena, a da je Vučemilović žeton godine.

"Ne znam na što on misli. Morate njega pitati što je pjesnik htio reći. Ne bih se spuštala na njegov nivo, ali ne mogu odgovarati na neka hipotetska pitanja. Oni svi misle da znaju što ću napraviti u nekoj hipotetskoj situaciji. Ne znam. Nikakva opcija nije na stolu. Sve je prepuno špekulacija i konstrukcija", rekla je Vučemilović za DNEVNIK.hr.

Vučemilović se prošlog tjedna oglasila na društvenim mrežama. Napisala je da nikad neće podržati bilo kakav savez s SDP-om i Možemo!.

"Ne dopuštam nikome da u moje ime pregovara s onima koji su napustili sabornicu kad se donosila odluka o hrvatskoj neovisnosti. Ne dopuštam nikome da izborne gubitnike pokuša pretvoriti u izborne pobjednike.

Ne dopuštam nikome da u moje ime sklapa protuprirodne saveze koji predstavljaju izdaju birača. Ne dopuštam nikome da me zbog takvog stava proglašava žetonom ili izdajnikom. Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez s SDP-om i Možemo!" napisala je na Facebooku prije nekoliko dana. 

Nakon što je dala ostavku u Hrvatskim suverenistima, nagađa se da je premijer Andrej Plenković korak bliže sastavljanju većine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene