Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugostitelji trljaju ruke

Prvi test za turističku sezonu: Samo u jednom danu sletjet će 25 zrakoplova

Aktualno Galerija Turisti - 1 Turisti - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Turisti - 2 Turisti - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Turisti - 3 Turisti - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Turisti - 4 Galerija 1/4 >>
Stigao je i prvi test za novu turističku sezonu. U Hrvatskoj trenutno odmara oko 65.000 gostiju. No, bit će ih i više. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Brojni turisti Uskrs su odlučil provesti u Hrvatskoj, netko autom, netko trajektom, a netko i zrakom do svoje željene destinacije. Iz Londona u Dubrovnik za oko tri sata - najvjerniji dubrovački gosti Britanci polako otvaraju sezonu odmora na jugu Hrvatske.

"Predivan je ovo grad, toliko sam čuo o njemu, vrijeme je da provjerim o čemu svi govore", kaže Andrew iz Velike Britanije.

"Kada smo letjeli, bilo je nevjerojatno vidjeti stari grad iz zraka, radujemo se kulturi i obilasku", poručila je Sharon iz Velike Britanije.

Na Stradunu brojni gosti iz cijelog svijeta već uživaju, u gradu ih je gotovo 3500.

"Uvijek naručujemo kućno vino, logično je s obzirom na to da smo u Hrvatskoj, jako je dobro, a sada istražujemo plodove mora", kaže Juanita iz Kolumbije.

"Smješteni smo u hotelu u blizini, divno je, volim ovaj grad", kaže Greg iz SAD-a.

Pročitajte i ovo Ava Karabatić - 1 Borba za javno dobro I oni bi u visoki dom: Ričard donio pršut, Ava Karabatić predstavila svoj program, a tu je i Rojs

Otvoreno je 30-ak hotela, a za vikend se očekuje velik broj dolazaka. Samo u nedjelju slijeće 25 zrakoplova. Ugostitelji su spremni za blagdanski vikend.

"Imamo kuhanu šunku, jaja, tvrdo kuhana jaja koja smo mi bojali. Očekujemo goste iz regije, Crna Gora, Bosna, Srbija", kaže ugostitelj Tomislav Radić.

I u Rovinju je već turistička atmosfera - uživa se u šetnji na suncu i u lokalnim restoranima. Hotelijeri su optimistični.

"Popunjenost za ovaj Uskrs nam je dobra iako možda nešto malo slabija nego protekle godine jer je ranije Uskrs. Pretežito su nam gosti iz Austrije i Njemačke, ali i Talijani koji čine glavninu u ovom našem podneblju", rekao je voditelj hotela u Rovinju Matija Mohorović.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Napad u Dubrovniku HDZ-ovac brutalno napao maloljetnika: Određen mu je jednomjesečni zatvor, oglasila se stranka

Uskrsni vikend prvi je test za nadolazeću sezonu. Prošla turistička godina bila je rekordna po zaradi od turizma – 14,6 milijardi eura, 11 posto više nego godinu prije. Brojke su to za koje je dobrim dijelom zaslužna inflacija pa i ove godine možemo očekivati nove rekorde.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene