Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši ministar

Iz Sabora potvrdili da je Kujundžić tražio aktiviranje saborskog mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žarko Tušek, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva potvrdio je da je Kujundžić zatražio aktivaciju svog saborskog mandata koji je osvojio u 10. izbornoj jednici

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Žarko Tušek potvrdio je u četvrtak kako je bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić poslao zahtjev za aktivaciju svog saborskog mandata.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije dugo čekao Milanović potpisao zakon: Sabor će u petak glasati o povjerenju novoj vladi Izbor predsjednika Sabora Izbor predsjednika Sabora VIDEO Ovih šestero zastupnika glasalo je protiv Gordana Jandrokovića

"Kujundžić je poslao zahtjev za aktivaciju mandata koji je osvojio kao kandidat na HDZ-ovoj listi u 10. izbornoj jednici", rekao je Tušek te podsjetio na to da bivši ministar ima preferencijski mandat.

"U Sabor je izabran s posljednjeg, 14. mjesta na listi, osvojivši gotovo 14 tisuća glasova", podsjetio je Tušek. Kujundžić se u Sabor vraća koncem idućeg tjedna. Mandat, naime, može aktivirati u roku od osam dana, potvrdio je predsjednik MIP-a.

Njegovim povratkom iz Sabora odlazi njegova zamjenica Dragica Vranješ. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene