Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krive građevinske radove

FOTO Velika rupa u centru Splita: Građani strahuju od urušavanja žile kucavice grada

Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu
Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Josko Ponos/Cropix
Aktualno Galerija Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Foto: Josko Ponos/Cropix Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 1 Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 1 Foto: Josko Ponos/Cropix Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 2 Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 2 Foto: Josko Ponos/Cropix Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 3 Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 3 Foto: Josko Ponos/Cropix +1 Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu - 4 Galerija 1/6 >>
Velika rupa ispod Vukovarske ulice u Splitu zabrinula je građane. Krater se otvorio nakon radova na projektu koji se odvijaju u tom dijelu grada, a voditelj projekta umirio je građane.

U ponedjeljak se otvorila ogromna rupa ispod prometnice u Vukovarskoj ulici u Splitu. Riječ je o gradilištu na Small Mallu koje se odvija na dijelu žile kucavice zbog čega je promet bio djelomično zatvoren.

Veliki projekt vrijedan četrdesetak milijuna eura uključuje golemu javnu garažu s hotelom s pet zvjedica, prostorom za supermarket i drugim pratećim sadržajima. Zbog kratera koji se otvorio stanari tog dijela grada zabrinuti su te strahuju od urušavanja ceste, prenosi Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Pročitajte i ovo Prosvjedi na Sveučilištu Columbia Napeto diljem SAD-a Drama u Americi: Prosvjednici zauzeli zgradu Sveučilišta i izvjesili poruku "Intifada"

"Zatrpavali su cijelo jutro s materijalom s gradilišta, ali ga je onda nestalo, pa će nastaviti ujutro", prepričao je jedan od stanara.

Voditelj projekta Saša Đukan tvrdi da radnici i strojevi ne kopaju ispod ceste te da je za urušavanje pokosa kriva struktura tla, a ne greška prilikom izvođenja radova.

"Izvođač je odmah započeo radove na sanaciji, a iz predostrožnosti smo kontaktirali nadležne službe i odlučili privremeno blokirati jednu voznu traku prometnice iznad kaverne dok se ne utvrdi stvarno stanje i potencijalna opasnost za sudionike u prometu. Već jutros nakon što je procijenjeno da nema opasnosti, cesta je puštena u promet", izjavio je Đukan za Dalmatinski portal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene