Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će raditi?

Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji"

Na obali tijekom ljetne sezone najviše nedostaju upravo zanimanja povezana s turizmom. Na top-listi najtraženijih su kuhari, konobari, barmeni, sobari, čistači i prodavači.

Poslodavci na obali su na mukama. Radnika nema ni za lijek. Nekima nedostaje tek nekoliko, nekima na stotine sezonaca, a turističke brojke već su u plusu.

Pitanje je hoće li Hrvatska imati dovoljno radnika kako bi bez problema odradila sezonu.

Pročitajte i ovo Subotnja špica u Zagrebu tijekom emidemije koronavirusa - 1 To će promijeniti gradove Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?"

"Bilo mi je jako bitno da imam smještaj, radnu dozvolu i sve osigurano. Ima mnogo toga što se razlikuje u odnosu na Srbiju. Smještaj je malo bolji ovdje i nama mladima omogućeno je da zaradimo mnogo više nego što bismo u Srbiji", ispričala je konobarica Sanela Selakovac, koja je plaćena oko 400 eura više nego u Srbiji.

I sa svim tim benefitima, njezin novi poslodavac ima problema s pronalaženjem radnika.

Na obali tijekom ljetne sezone najviše nedostaju upravo zanimanja povezana s turizmom. Top-lista najtraženijih uključuje kuhare, konobare, barmene, sobare, čistače i prodavače.

Velikim turističkim tvrtkama nedostaje i nekoliko stotina radnika, a detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Line Dollar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene