Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poznati narkoklan

Detalji velike akcije USKOK-a u Dalmaciji: "Pet muškaraca je uhićeno, za šestim policija još traga"

Aktualno Galerija Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Zatvor u Splitu Zatvor u Splitu Foto: Dnevnik Nove TV Policija - 2 Policija - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Policija - 1 Galerija 1/4 >>
U Splitu je uhićen narkoklan povezan s krijumčarenjem droge iz Južne Amerike. Spominje se "šverc" čak 300 kilograma kokaina i 70 kilograma marihuane. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Pretresi stanova, kuća i automobila traju od ranog jutra u četvrtak u Splitu, Solinu i Kaštelima.

Šestoricu muškaraca sumnjiči se za trgovinu tristo kilograma kokaina i sedamdeset kilograma marihuane.

Nastavak je to krim istraživanja narko kartela na čijem je vrhu, kako ga USKOK sumnjiči, zagrebački poduzetnik Nenad Petrak.

Ovaj navodni narkobos u splitskom zatvoru je od studenog prošle godine. Osumnjičenik za organiziranje zločinačkog udruženja 'pao' je zahvaljujući Interpolovoj tjeralici u hotelskoj sobi u Istanbulu.

Iz Turske je deportiran u Hrvatsku zbog organiziranja multimilijunske trgovine drogom. Do zatvora Bilice doveden je uz nezapamćene mjere osiguranja u kojima su sudjelovali pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku suradnju.

U hrvatskim zatvorima u ovom trenutku je više od trideset osumnjičenih članova ovog istog kartela.

"Pet muškaraca je uhićeno, za šestim policija još traga, potvrdio nam je to i odvjetnik kojeg će on angažirati", javio je uživo Ivan Kaštelan te dodao kako će uhićene, nakon pretraga i prikupljanja dokaza u njihovim nekretninama, dovesti u zgradu USKOKA.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 KADROVSKA KRIŽALJKA Malenica o razlozima odlaska iz Vlade ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Poslao je savjet budućem ministru

"Nema sumnje, nakon što ih sutra ispitiva sudac istrage, bit će im određen istražni zatvor jer su u pitanju djela za koja im prijeti dugogodišnji zatvor", javio je reporter Dnevnika Nove TV.

"Inače u posljednjem izvješću Europola upozorava se na snažan rend porasta trgovine drogom, najviše kokainom, koja stiže iz Južne Amerike. Zanimljivo je da gotovo 60 posto trgovine drogom otpada upravo na balkanske kartele i ono što oni rade.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Švedskoj Pratite iz minute u minutu VIDEO/FOTO Prosvjedi u Švedskoj: Incident na probi polufinala. Policija odvlačila prosvjednike ispred arene, privedeno 10 ljudi

Biznis je to u kojem se okreće trideset milijardi eura godišnje, pa ne čudi što se na zapadu bilježi i porast obračuna u narko miljeu. Stanje se ocjenjuje alarmantnim jer službe ne uspjevaju pratiti jer droga stiže brodovima u velikim količinama", javio je Kaštelan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene