Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NETRPELJIVOST NA VRHUNCU

Doznajemo što policija u Slatini planira učiniti nakon krvavog pohoda maloljetnog napadača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Slatina i Ravnateljstvo policije pokreću akcijski plan kojim žele smanjiti nasilje na slatinskim ulicama. Podsjetimo, prije dva tjedna šestorica mladića izbodena su u noćnom klubu, a nekoliko tjedana ranije, usred bijela dana u središtu Slatine, ubijen je muškarac.

Iako je krvavi pohod 17-godišnjeg napadača, koji je u slatinskom noćnom klubu izboo šestoricu muškaraca, završio te mu je određen istražni zatvor – obitelji napadnutih još su u strahu.

Pročitajte i ovo Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje

"Mi se osjećamo nesigurni zbog policije i sumještana iz Slatine. Jer, gdje god da se okrenemo i kojoj god da se ustanovi obratimo, uvijek smo mi nazvani šiptarima", rekao je Jozo Tunić, otac napadnutog mladića.

Statistika bilježi porast broja prekršaja zbog netrpeljivosti. Osim takvih prekršaja, Slatinu je nedavno potreslo ubojstvo u središtu grada. Unatoč svemu, iz Grada Slatine pokušavaju smiriti situaciju.

"Postoje izolirani incidenti na koje, ja mislim, ne treba gledati kao na problem cjelokupnog društva", rekao je Bojan Blantak, zamjenik gradonačelnika Slatine.

Policija u poboljšanje sigurnosti namjerava uključiti cijelo društvo

Zbog građana koji se boje daljnjeg nasilja, Slatini stiže pomoć iz Ravnateljstva policije. Plan prevencije je jasan.

Policija će biti prisutnija na određenim prostorima, kontrolirat će se pojačano točenje alkohola maloljetnim osobama, te vožnju pod utjecajem alkohola, posebice kada se radi o mladim vozačima", rekao je Ivan Jakić iz Ravnateljstva policije.

Na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Slatine, osim policije i vjerskih zajednica, sudjelovao je i centar za socijalnu skrb.

"Mi ne možemo raditi u korist građana ako se dobro ne poznajemo, ako ne provodimo zajedničke aktivnosti", objasnila je Ljiljana Rande iz Centra za socijalnu skrb Slatina.

Program će u predstojećem razdoblju, uz podršku Ravnateljstva policije, započeti sustavno provoditi Policijska uprava virovitičko-podravska.

"Cijela zajednica mora preuzeti odgovornost za sigurnost i uključiti se u provedbu svih mjera od odgojno-obrazovnih ustanova", rekao je Jakić.

Ono što svi građani Slatine s nestrpljenjem očekuju jest da se plan preventive što prije provede u djelo te da rezultat bude još veća sigurnost među građanima.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene