Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio let Rafalea

Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

Završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a nakon nje je pred novinare stao Andrej Plenković.

HDZ je s Domovinskim pokretom sinoć održao sastanak, a o svemu se raspravljalo i na sjednici Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je Andrej Plenković stao pred novinare te je na početku podsjetio na dolazak Rafalea.

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bit će najjače od Njemačke do Grčke i time osnažujemo naše snage u NATO-u i stječemo sposobnost odvraćanja kakvu do sada nismo imali", istaknuo je.

"Sutra će hrvatski građani po prvi put imati prilike vidjeti Rafale od 9 do 11 sati. Dva će letjeli kontinentalnom Hrvatskoj, a jedan će preletjeti zapadnu i južnu Hrvatsku. Kad već imamo takve zrakoplove, red je da ih i hrvatski narod vidi i doživi", naveo je.

Komentirao je i nastavak pregovora s Domovinskim pokretom.

"Nismo još u fazi da govorimo u detaljima, a jučerašnji je sastanak bio jako dobar", rekao je.

"Rok za konstituiranje Sabora je do 19. svibnja, a radimo da imamo dovoljno mandata za vladajuću većinu. To nam je cilj", dodao je.

Tvrdi da im DP nije uvjetovao ukidanje Istambulske konvencije. O tome, rekao je, nisu ni razgovarali.

"HDZ je uvjerljivi relativni pobjednik izbora i mora formirati većinu s onima koji su dobili povjerenje, a to je DP, koji je dobio respektabilnih 13 mandata. Kada postoji volja, onda se uvijek može naći rješenje”, napomenuo je.

Pročitajte i ovo Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

Što se tiče Vesne Vučemilović, Plenković je napomenuo da je ona jasno najavila da neće podržati vlast ljevice.

"Mi ćemo stalno podsjećati hrvatsku javnost na koruptivne afere oporbe. Kontinuirano ćemo podsjećati na niz primjera i praksi koja se konstantno događa na toj navodnoj antikorupcijskoj strani", najavio je.

"Dobit će žestok odgovor. Podsjetit ću da je predvodnik te politike Zoran Milanović, koji mjesec dana ide na svaki sajam, a bježi od novinarskih mikrofona. Doveo je izbore na rub regularnosti i sada se sakrio kao mali miš", izjavio je Plenković.

Osvrnuo se i na kritike da se pregovori s Domovinskim pokretom vode u Banskim dvorima.

"Tamo nam je praktičnije i zgodnije. Ništa se Banskim dvorima nije dogodilo", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!"

Također je potvrdio da je HDZ razgovarao s Vučemilović.

"Njoj ne pada na pamet podržati lijevu opciju. Ne želi ići s teško poraženim gubitnicima, koji umjesto da se povuku i čestitaju, bave nekom fikcijom i zlonamjerno difamiraju u napadaju HDZ", rekao je.

S bivšim ministrom Marijem Banožićem se nije čuo nakon što je protiv njega podignuta optužnica.

"Danas se nismo čuli, ali čuli smo se prije i posjetio sam ga u bolnici", podsjetio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene