Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

NIZ PROPALIH HOTELA

Zašto je svjetski poznati hrvatski grad postao mjesto gdje veliki projekti "odlaze umrijeti"

Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Pričale su se bajke o velikim investicijama u dubrovačke hotele, a od bajki ostala samo propala mjesta, zakašnjelih ili odgođenih investicija.

Hotele Plat Vlada je još u veljači prošle godine proglasila strateškom investicijom vrijednom oko 620 milijuna kuna. Tada se optimistično najavljivalo kako će postati luksuzni kompleks s oko 550 soba i prve goste primiti početkom iduće godine.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Situacija se dodatno zakomplicirala jer u investiciju je trebao biti uključen i Agrokor.

Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Još jedna ratna ruševina u nizu – Kupari, gdje su se prvi gosti najavljivali za 2020. godinu. Prošli tjedan ministar državne imovine sve je iznenadio izjavom da od projekta neće biti ništa.

No nakon 7 dana preokret. U Ministarstvu državne imovine održan je sastanak i postignut načelni dogovor, više detalja znat će se u iduća dva tjedna. Investitor planira uložiti više od 100 milijuna eura, a umjesto 400 kreveta bit će ih 200, što je puno luksuzniji koncept nego što je to prije bilo planirano.

Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Mrtvi kapital na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Već dva desetljeća najavljuje se projekt Srđ, no od njega ništa. Sada je najnovije to da je Hrvatska tužena jer koči projekt, pa investitor prijeti odštetom od 500 milijuna eura.

I za kraj najveća ratna ruševina u Dubrovniku, Hotel Belveder koji bi trebao postati jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Plan je ovdje uložiti 150 milijuna eura. Investitor najavljuje kako bi se s rušenjem moglo krenuti najesen.

Projekt bi trebao biti gotov u iduće dvije i pol do tri godine, no prije svega toga investitor projekt mora uskladiti s prostornim planovima grada i ishoditi lokacijsku dozvolu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene