Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštena kući

Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

Klinički bolnički centar Split
Klinički bolnički centar Split Foto: Tom Dubravec/Cropix
U četvrtak je dvoje djece završilo u KBC-u Split nakon što je jelo perece. Sve ispituje policija i sanitarna inspekcija.

U četvrtak je na hitni prijam Klinike za dječje bolesti KBC-a Split zaprimljeno dvoje djece koja su dovedena u pratnji roditelja, a cijeli su slučaj za DNEVNIK.hr potvrdili iz PU splitsko-dalmatinske, kojoj je spomenuti slučaj i prijavljen.

"U četvrtak je u pratnji roditelja u bolnicu dovedeno dvoje djece koja su se žalila na bol u predjelu grla, a nakon pružene liječniče pomoći utvrđena im je akutna upala grla.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

S obzirom na navode o prethodnom konzumiranju prehrambenog proizvoda on je izuzet. O događaju smo obavijestili sanitarnu inspekciju Državnog inspektorata kako bi poduzeli mjere radnje iz nadležnosti i proveli inspekcijski nadzor. Također ćemo o utvrđenim činjenicama obavijestiti i nadležno državno odvjetništvo."

Pročitajte i ovo Danka Ilić Potraga za Dankom Zašto je osumnjičeni promijenio odvjetnika? "Postoji razlog zbog kojeg Dankino tijelo još uvijek nije pronađeno"

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Djeca u dobi od sedam i dvije godine požalila su se na peckanje u ustima nakon što su jela perece. Počeli su vrištati, nakon čega je majka probala grickalicu i odmah osjetila da pereci imaju okus po nekom agresivnom sredstvu. Iz KBC-a kažu da su djeca dobro i nema dokazanih korozivnih oštećenja u usnoj šupljini.

"Na hitni prijem Klinike za dječje bolesti KBC-a Split jučer je zaprimljeno dvoje djece (2017. i 2022. godište) koju su se žalili na peckanje u ustima nakon konzumacije hrane. Djeca su dobro i nema dokazanih korozivnih oštećenja u usnoj šupljini. Nakon opservacije od 24 sata, bit će otpušteni kući", kazali su iz bolnice.

Na teren je odmah izašla inspekcija.

"Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata je odmah po zaprimanju obavijesti nadležne policijske uprave Ministarstva unutarnjih poslova o sumnji na ispravnost prehrambenog proizvoda, obavila inspekcijski nadzor poslovnog subjekta gdje je sporan proizvod kupljen. Vrećicu sa spornim konzumiranim proizvodom izuzela je nadležna policijska uprava MUP-a, a Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata uzela je uzorke iste serije predmetnog proizvoda zatečene kod pravnog subjekta te dostavila u službeni laboratoriji na analizu zdravstvene ispravnosti. Također je zatraženo očitovanje proizvođača predmetnog proizvoda.

Inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije je u tijeku te po okončanju pravovremeno ćemo Vas izvijestiti o rezultatima", odgovorili su iz Državnog inspektorata.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene