Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušao u Sabor

Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom

Dalibor Paus, IDS
Dalibor Paus, IDS Foto: Dnevnik Nove TV
Predsjednik IDS-a Dalibor Paus na konferenciji za medije u četvrtak rekao je da je njegov mandat kao čelnika stranke uvijek na raspolaganju. Ranije je rekao da će u slučaju da stranka osvoji manje od tri mandata podnijeti ostavku.

Dalibor Paus, čelnik Istarskog demokratskog sabora, na konferenciji za medije sazvanoj točno u podne objavio je kako daje mandat na raspolaganje, nakon što je krajnji rezultat stranke na izborima stao na dva saborska mandata.

Iako je u kampanji najavljivao ostavku ako stranka osvoji manje od tri mandata, što se i dogodilo, o ostavci nije bilo riječi. Uz Pausa, koji je bio prvi na listi u VIII. izbornoj jedinici, u sabor s četvrtog mjesta liste IDS-a ulazi i Loris Peršurić, trenutačni gradonačelnik Poreča, zahvaljujući preferencijalnim glasovima.

Pročitajte i ovo Davorko Vidović Bez mandata Davorko Vidović za DNEVNIK.hr nakon bolnog poraza: "Promjene se neće dogoditi i to najviše pogađa"

Okupljeni novinari pitali su ga izbjegava li odgovornost za rezultate parlamentarnih izbora, s obzirom na to da ostavku ne podnosi, objasnio je da će njegovu izjavu analizirati Predsjedništvo stranke.

"Mi smo sada u procesu europarlamentarnih izbora, treba predati liste i odraditi kampanju. Nakon utorka će se sigurno sazvati Predsjedništvo stranke, moj mandat kao predsjednika stranke uvijek je na raspolaganju. Predsjedništvo će analizirati sve ovo što sam ja sada govorio i puno dublje i donijet će svoje odluke", diplomatski je odgovorio Paus.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić HDZ-ov rekorder Dobio više glasova i od Plenkovića: Popularni HDZ-ovac oglasio se na društvenim mrežama

Ponovio je da s HDZ-om neće surađivati. 

Kazao je i da se nije čuo ni sa Zoranom Milanovićem ni s Andrejom Plenkovićem, ali jest s Peđom Grbinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene