Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatni apsurd u Kninu

Nepostojeći potok zaustavio milijunsku investiciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogo ovih dana slušamo o investicijama, no budu li se stvari odvijale kao u priči iz Knina neće biti dobro za Vladu i nove ministre.

Tvornica vijaka i grad Knin sklopili su ugovor o kupoprodaji 20 tisuća kvadrata zemljišta za izgradnju nove tvornice. Otvorilo bi to stotine novih radnih mjesta. No, upravo je na tom zemljištu bio potok koji je uklonjen još šezdesetih godina.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

>> Popijač: Investicije stoje jer ulagači ne mogu dobiti kredite

>> Je li moguća izmjena porezne politike za investicije?

Problem je što su ga bivše vlasti zaboravile izbrisati iz zemljišnih knjiga. Dok se ne riješi pitanje potoka, ništa od nove tvornice. ‘Sedam godina bitke za rješenje imovinsko-pravnih odnosa finalizirao je fenomenalan potok koji ne postoji i doveo nas na rub očaja’, objašnjava Darko Pappo, član Uprave tvornice vijaka Div.

Potok je u blizini uistinu nekad postojao. Iz srca zemljišta gdje trebala osvanuti nova tvornica izmješten je još šesdesetih za potrebe gradnje željezničke pruge. No, bivše vlasti taj izmještaj nisu ubilježile u zemljišne knjige pa je potok ostao u papirima, iako ga u stvarnosti nema.

Problem nisu riješila ni dva ministarstva, gospodarstva i graditeljstva, kao ni grad Knin. Iz jednog ministarstva očitovali su se kako priču o potočiću nisu najbolje razumjeli i predmet vratili županijskim vlastima. ‘Ono što nas drži na snazi je misao da će se netko smilovati I riješiti situaciju u 10-15 minuta jer bi se ona u toliko vremena mogla riješiti’, kaže Darko Pappo.

Strojevi naručeni i plaćeni

U Šibensko-kninskoj županiji će se o potočiću informirati nakon novogodišnjih blagdana, a gradnje do tad nema iako iz Taiwana u Knin neprestano šalju naručene i plaćene strojeve. ‘Iskreno, ne znam gdje ću ih sve staviti kada dođu’, istaknuo je Jakov Krvavica, voditelj projekta nove tvornice.

Zaprepašteni su u tvornici vijaka i u kninskom poglavarstvu. Nema sukobljenih strana, nema problema oko dogovora za cijenu zemljišta. Nema ni potoka, ali se u njemu utapaju, milijunske investicije. A nezaposlenost u Kninu raste.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene