Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su trčali za isti cilj

FOTO Spektakularni prizori iz Zadra: Više od 8000 trkača na utrci Wings for Life

Aktualno Galerija Wings for Life utrka - 4 Wings for Life utrka - 4 Foto: Jure Miskovic/Cropix Wings for Life utrka - 6 Wings for Life utrka - 6 Foto: Jure Miskovic/Cropix Wings for Life utrka - 5 Wings for Life utrka - 5 Foto: Jure Miskovic/Cropix Wings for Life utrka - 7 Wings for Life utrka - 7 Foto: Jure Miskovic/Cropix +4 Wings for Life utrka Galerija 1/9 >>
Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl, i ove je godine održan u Hrvatskoj.

Prva nedjelja u svibnju bila je rezervirana za Wings for Life World Run, humanitarno-trkački spektakl u kojem je 11. put zaredom, na šest kontinenata, stotine tisuća sudionika istovremeno trčalo za isti cilj – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Ova utrka omiljena je i u Hrvatskoj – na startu na zadarskoj Liburnskoj obali u Zadru okupilo se 8000 natjecatelja i natjecateljica kojima je duž cijele rute, sve do Šibenskog mosta, podršku davalo mnoštvo navijača. 

Pročitajte i ovo Zadar spreman za WFL - 4 Wings for life Tisuće ljudi trčat će za one koji ne mogu, s njima će biti i bivši izbornik Vatrenih

Wings for Life World Run posebna je utrka koja ima jedinstvenu konceptualnu ideju - nema definirane duljine utrke, već se utrka zaustavlja tek kada posljednji trkač bude prestignut. To znači da svaki trkač, bez obzira na svoju razinu kondicije, može sudjelovati u utrci i ostvariti svoj cilj.

Pobjednici zadarskog Wings for Life World Runa su Kristijan Rubinić iz Jastrebarskog koji je stigao do 56. kilometra te Splićanka Nataša Šustić, pobjednica i prošlogodišnjeg zadarskog Wings for Life World Runa koja je ove godine trčala sve do Pirovca (51 kilometar).

Pročitajte i ovo Utrka u Zadru rasprodana - 2 Rasprodano! Svjetski poznata humanitarna utrka u Zadru: Trči se za one koji ne mogu

U utrci je bilo moguće, kao i dosad, sudjelovati na jednoj od šest službenih lokacija (u Zadru, Ljubljani, Beču, Zugu, Poznanu i Münchenu) ili bilo gdje na svijetu putem aplikacije. Utrka je glavni izvor prihoda Wings for Life dobrotvorne zaklade koja od 2004. godine podržava i financira istraživanja usmjerena na pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Iznosom je dosad financirano 299 projekata u 20 zemalja, na kojima je dosad sudjelovalo 679 stručnjaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene