Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori se nastavljaju

Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju"

Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a stao pred novinare.

Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a održao konferenciju za medije na kojoj je rekao da ima više od 76 zastupnika koji će ga podržati u Saboru.

"Razgovori s partnerima se nastavljaju sutra, a svih šest zastupnika daju snažnu potporu meni kao budućem mandataru i informirali smo ih o razgovorima s Domovinskim pokretom i predstavnicima manjina. Sutra se razgovori nastavljaju s njima i stvari se kreću u dobrom smjeru. Poraženi polako počinju shvaćati da su poraženi, ali i dalje su bezobrazni. Mislim tu na SDP i nećaka Peđu Grbina. Oni koji izgube trebaju snositi posljedice", rekao je.

"Za vrijeme ovih izbora imali smo grubo kršenje Ustava od strane Zorana Milanovića. Imamo javni politički prostor koji to doživljava kao neki sport, umjesto da se svi zapitamo što nam se to dogodilo", dodao je.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija

Ustvrdio je da su oporbene stranke prije izbora "grubo difamirale" HDZ.

"Svo blato se baca na HDZ, a u svome oko ne vide brvno. Teško su poraženi, a nemaju demokratske kulture da čestitaju HDZ-u. Grbin će biti treći predsjednik SDP-a kojeg ja šaljem u mirovinu", rekao je Plenković.

"Što se tiče naše politike prema manjinama, učinit ćemo sve da njihova prava budu poštivana. Ne dolazi u obzir stupidna ideja Mosta da se ukinu manjinski mandati u Saboru", napomenuo je.

Ponovno je rekao da je jedan od vodećih aktera afere Geodezija bio predsjednik SDP-ove gradske organizacije u Velikoj Gorici.

"To ni u jednom mediju ne piše. Pogledajte unazad otkad se piše o tome. To nitko nije naveo", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković puhovski za dnevnik.hr Plenković je razbio manjince: "Domovinski pokret? Od sada idu samo prema dolje"

Nije želio komentirati hoće li mu podršku dati i Vesna Vučemilović niti jesu li iz Domovinskog pokreta otkrili koja bi ministarstva htjeli kontrolirati.

"Teško poraženi gubitnici i dalje napadaju pobjednike. Toga obično nema na političkoj sceni. Ovaj spoj strica i nećaka, Grbina i Milanovića, donio je samo jedan mandat nego SDP Davora Bernardića, koji je nakon toga dao ostavku", istaknuo je predsjednik HDZ-a.

"Navikli smo se da je normalno kršiti Ustav, odbiti čestitati pobjednicima, ne davati ostavke. I tri tjedna nakon izbora bacaju blato na HDZ, a oni baštine korupciju. Ne mogu bacati blato na druge dok ne očiste u svome dvorištu. Nabijat ćemo im na nos da je SDP korumpiran. Nemaju pravo više ni jednu rečenicu reći protiv HDZ-a", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene