Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestabilno vrijeme

Za većinu zemlje upaljen meteoalarm: Stižu kiša i grmljavinsko nevrijeme

Nevrijeme, ilustracija
Nevrijeme, ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Nevrijeme, ilustracija Nevrijeme, ilustracija Foto: Getty Images Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Nevrijeme u Zagrebu, ilustracija Nevrijeme u Zagrebu, ilustracija Foto: Damjan Tadic/Cropix Meteoalarm za 2. svibnja Meteoalarm za 2. svibnja Foto: DHMZ/Screenshot +0 Meteoalarm za 3. svibnja Galerija 1/5 >>
DZHM upozorava na izraženije pljuskove praćene grmljavinom uz moguću obilniju kišu u kraćem vremenu.

Državni hidrometeorološki zavod oglasio je meteoalarm žute boje u većini Hrvatske zbog mjestimice izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom uz moguću obilniju kišu u kraćem vremenu. Osim toga, DHMZ upozorava na mogućnost tuče na istoku zemlje.

U istarskoj regiji meteoalarm je upaljen zbog snažnog vjetra i grmljavinskog nevremena.

Jedino za gospićku regiju nije upaljen meteoalarm. 

Nevrijeme, ilustracija Meteoalarm za 2. svibnja Foto: DHMZ/Screenshot

Za petak je izdano upozorenje za osječku, kninsku, splitsku, dubrovačku regiju i srednju i južnu Dalmaciju. 

Nevrijeme, ilustracija Meteoalarm za 3. svibnja Foto: Screenshot/DHMZ

U vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV meteorolog Darijo Brzoja navodi kako se poslijepodne očekuje promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima i grmljavinom. U središnjoj Hrvatskoj puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a temperatura će biti od 20 do 23 stupnja.

I u Slavoniji i Baranji također promjenjivo uz kišu ili pljuskove. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a temperatura najčešće od 22 do 24 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti promjenjivo do pretežno oblačno, kao i drugdje, povremeno s kišom i pljuskovima.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru

Umjereno jugo će uz frontu poslijepodne na moru naglo okrenuti na jugozapadnjak koji će prolazno biti i jak. Dnevna temperatura u gorju će se kretati od 17 do 20, a na sjevernom Jadranu od 19 do 22 stupnja.

Pljuskovi i grmljavina očekuju se i u Dalmaciji prema kraju dana. 

I u petak i u subotu vrijeme će biti prilično nestabilno uz moguću kišu ili pljuskove s grmljavinom. Petak će biti oblačniji te mrvicu svježiji, dok od subote poslijepodne na mjestima već može biti i više sunčanih razdoblja. U nedjelju bi trebalo sunčano i prevladavati, no kako neće biti posve stabilno, još ne možemo isključiti mogućnost ni za poneki kraći pljusak.

Pročitajte i ovo Europski izbori - 4 urnebesni odgovori Koliko građani znaju o izborima 9. lipnja? "On se fino uhljebio u Europskom parlamentu"

I za Jadran vrijedi nestabilno, promjenjivo uz kišu i sporadične pljuskove do subote poslijepodne kad bi sunca i na moru trebalo biti više. U nedjelju će prevladavati sunčano, no kao i na kopnu, još ne i posve stabilno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene