Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Rok 20 dana

Čeka se datum konstituiranja Sabora: Na potezu je Milanović

Zoran Milanović u Čakovcu - 5
Zoran Milanović u Čakovcu - 5 Zeljko Hajdinjak/Cropix
Aktualno Galerija Zoran Milanović u Čakovcu - 1 Zoran Milanović u Čakovcu - 1 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Zoran Milanović u Čakovcu - 6 Zoran Milanović u Čakovcu - 6 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Zoran Milanović u Čakovcu - 3 Zoran Milanović u Čakovcu - 3 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Zoran Milanović u Čakovcu - 4 Zoran Milanović u Čakovcu - 4 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix +1 Zoran Milanović u Čakovcu - 5 Galerija 1/6 >>
Predsjednik RH Zoran Milanović nakon dana zatišja nakon parlamentarnih izbora, vratio se svojem uobičajenom rasporedu. U utorak je najprije bio na sjeveru zemlje, u Čakovcu na svečanosti Dana Međimurske županije, a zatim seli na obalu, u Viškovo i u Matulje pored Opatije.

"Ponosni smo na Međimurje", kazao je Milanović u Čakovcu na svečanosti povodom dana Međimurske Županije. "Međimurje se ne gura u prvi plan i nije nasilno, ali je uporno kao tiha voda koja brege dere, kao Mura ili Drava". 

Milanović je pozvao Međimurce da nastave kvalitetno raditi kako već rade, pritom koristeći sredstva iz fondova Europske unije. "Koristite ih jer uskoro ćete biti previše razvijeni pa ćete se morati dovinuti kako da dođete do njih. Oni nisu smišljeni kako bi Međimurje postalo bogatije od Bavarske i nemojte se dati impresionirati Briselom i Europom jer dosta bedastoća od tamo dolazi. Autoritet nađite u sebi i svojim vrlinama kao i velikani iz ovog kraja", poručio je.

Nakon Čakovca, Milanović se uputio u Viškovo i Matulje. 

Pročitajte i ovo Osnivač Pivske stranke, Dominik Wlazny Treba li i nama jedna? Imaju golemu podršku na nadolazećim izborima, građanima obećali: "Pivo će teći iz fontana!"

U Viškovu se u utorak svečano otvara Kuća halubajskega zvončara, tradicije koja je upisana na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine. Uz Zorana Milanovića, uzvanike i domaćine, bit će i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Nakon Viškova, Milanović u 17 sati odlazi u obližnje naselje Lipa u općini Matulji, gdje će sudjelovat će na komemoraciji Lipa pamti 2024 i odati počast mještanima stradalima tijekom Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Mario Banožić konačno Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, evo kakva mu kazna prijeti

Pročitajte i ovo Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

Predsjednik Milanović je u ponedjeljak od predsjednika DIP-a Radovana Dobronića primio službene rezultate parlamentarnih izbora od 17. travnja te je počeo teći rok od 20 dana tijekom kojih se treba održati prvo zasjedanje Hrvatskoj sabora, koje prema Ustavu, saziva Predsjednik Republike.

Očekuje se da će Milanović iskoristit današnju priliku kako bi komentirao aktualnosti oko pokušaja sastavljanja saborske većine te otkriti od koga očekuje da će skupiti dovoljan broj potpisa kako bi mu dao mandat za sastavljanje Vlade. Prema vlastitom obećanju, trebao je to biti on, unatoč jasnom upozorenju Ustavnog suda. Novinarima bi mogao odgovoriti je li od toga odustao, te što misli hoće li konstituiranje sabora omogućiti da se formira antikorupcijska većina.

Aktualno Kako dišu Hrvati oko europskih izbora provjerio je Dnevnik Nove TV: "Tu se borio za sva moguća prava, otišao je u Europu, nije čuti za njega" Sanja Vištica i Damir Hoyka - 3 Sanja Vištica i Damir Hoyka - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Damir Hoyka - 2 Sanja Vištica i Damir Hoyka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Damir Hoyka - 1 Sanja Vištica i Damir Hoyka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Europski izbori - 3 Europski izbori - 3 Foto: DNEVNIK.hr Europski izbori - 2 Europski izbori - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Europski izbori - 1 Hrvatska Kako dišu Hrvati oko europskih izbora provjerio je Dnevnik Nove TV: "Tu se borio za sva moguća prava, otišao je u Europu, nije čuti za njega" 1/6 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene